HEROINA SVETSKE KOŠARKE: Nataša Kovačević zvanično na terenu, igraće za Zvezdu!

Crveno-beli potvrdili da se srpska košarkašica vraća na teren dve godine od teške povrede u kojoj je izgubila nogu

  • 4

I zvanično je potvrđeno ono što je Telegraf najavio pre nekoliko dana. Nataša Kovačević, heroina svetske košarke, tačno dve godine, i dva meseca nakon saobraćajne nesreće u Madarskoj, objavljuje svoj povratak na košarkaški teren i to kao igračica ŽKK Crvena zvezda!

>>> IZGUBILA JE NOGU, ALI SE NIJE PREDALA: Nataša Kovačević će ponovo igrati košarku!

Nekadašnja prvotimka crveno-belih, tako nastavlja bogatu karijeru, koju je započela još 2008.godine, igrajuci za crveno-bele, KK Partizan, Voždovac, i madarski Ðer.

Nakon tog 7. septembra 2013. godine kada je doživela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, posle koje su mnogi smatrali da je jedna velika košarkaška karijera u usponu, naglo prekinuta, Nataša je svojim primerom pokazala da granice ne postoje i da je, kada želiš, sve moguće.

Postala je inspiracija mnogima, i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mesta za predaju i pesimizam.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nataša je velikom voljom, uz pomoć svog kluba, prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija i njen predsednik Žan-Pjer Siuta i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.

I to će se dogoditi u najskorijoj budućnosti. Nataša vec dva meseca vredno trenira sa ostatkom ekipe pod budnim okom trenera Dragana Vukovića, i već je pokrenut postupak registracije za nastupe u prvoj ligi Srbije.

ŽKK Crvena zvezda obaveštava javnost da su o povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom, već konsultovani i predstavnici KSS, i FIBA, i da u ovom po mnogo čemu jedinstvenom slucaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    4. novembar 2015 | 23:32

    Natasa dajes nam snagu da ni mi nikada ne odustajemo. Svu srecu ti zelim nadam se da ce telegraf da nas obavesti kada je prva utakmica da dodjemo da te pozdravimo

  • Jaaaaaa

    5. novembar 2015 | 01:48

    Natasa je predstavnik one bolje Srbije,koja se ne predaje i koja nam uliva nadu u bolje sutra.Takvi sa velikim srcem neka nam budu uzor.Najbolji opstaju i trajace dugo,dugo.

  • Mirka

    5. novembar 2015 | 12:29

    Svaka ti cast sretna je majka i otac koji te imaju .Ti treba da budes primjer kako se bitka bije .Neka ti Bog da zdravlja i srece .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA