Vujošević o najvećem talentu Partizana: Grobari, podržite ga, postaće nesalomiv!

Put ka uspehu je posut trnjem, ne ružama. Situacija je specifična, a Partizan je uvek znao da istrpi mlade igrače

  • 15

Košarkaši Partizana startovali su slabo ove sezone u ABA ligi. Iz osam mečeva imaju samo dve pobede i šest poraza i trenutno su na dnu tabele. Naravno, treba istaći da su nekoliko mečeva nesrećno izgubili u samom finišu zahvaljujući neiskustvu.

>>>Šta bi Duško Vujošević rekao na ovaj potez vernog navijača Partizana? (FOTO)

>>>NEMA SEDENJA KAD JE DERBI: Božić se nervirao, Kecman i Avdalović samo što nisu uleteli na teren! (FOTO) (VIDEO)

Međutim, sve navijače Partizana i ljubitelje košarke zanima jedno pitanje: Šta se dešava sa jednim od najtalentovanijih košarkaša Srbije - Vanjom Marinkovićem.

Najmlađi kapiten u istoriji Partizana ( ima samo 18 godina) prolazi kroz igračku krizu ove sezone i potpuno je neprepoznatljiv u odnosu na prošlu sezonu. Čak i ne dobija neku veliku minutažu, jer na osam mečeva u ABA ligi igrao je u proseku 20 minuta sa 6,6 poena u proseku. S tim da je na poslednje dve utakmice igrao protiv Krke i Crvene zvezde igrao 11, odnosno 7 minuta bez poena.

Takođe, njegovi procenti šuta su jako loši za dva poena 28,6 %, a za tri poena 17,6%...

Šta se dešava sa Vanjom pitali smo bivšeg trenera Partizana, Duška Vujoševića, čoveka koji je u njemu prepoznao talenat i uveo ga u prvi tim crno-belih prošle sezone.

Nezvanično se pričalo da je tokom letnje pauze Vujošević (u to vreme i dalje trener Partizana) individualno radio sa Marinkovićem kako bi bio što spremniji za novu sezonu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Radi se o izuzetno talentovanom igraču, koji je uz sve to korektan čovek, veoma posvećen i ambiciozan. Prosto, sada je u periodu u koji su ulazili svi veliki igrači koje sam trenirao u karijeri.

- Sećam se Saše Đorđevića, Saše Danilovića, Gagija Milosavljevića, pa i Bogdana Bogdanovića. Svi su oni imali krize, jer razvoj igrača ne ide linearno. Često se ulazi i u period kad se lomi karijera i kad im je potrebna podrška i zaštita da postanu neaslomivi. Da postanu ono što mogu da budu i da onda klubu vrate sve ono što je ulagano - kaže Vujošević za Telegraf.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iskusni stručnjak poručuje navijačima Partizana moraju da imaju srtpljenje za mladog Marinkovića

- Ne volim da se mešam u tuđ posao. Ali, situacija je specifična i dajem sebi za pravo za ovo što sam rekao. Nadam se da će Partizanova publika imati strpljenje koje je potrebno i da će podržati tog mladog igrača. Verujem da će on to vratiti na najbolji način.

PUT POSUT TRNJEM, A NE RUŽAMA

- Nije on novi igrač, proše godine je pokazao velike potencijale, veoma je posvećen košarci, naporno radi i nalazi se u klubu koji je uvek imao sluha za takve situacije i koji je uvek imao način da podrži takve igrače. Jednostavno nema lakog puta, put kao uspehu nije posut ružama nego trnjem.

- Još jednom ponavljam. Imam talenat da prepoznam talenat, imam i iskustvo kroz sve velike igrače koje sam trenirao i znam da im je tad bila potrebna zašttita da postanu nesalomivi. To je potrebno i Marinkoviću - zaključio je Vujošević.

(D.S/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misirac

    5. novembar 2015 | 15:59

    Ima tu igrača, Vanja, Aranitović ali Gudurić će biti biser naše reprezentacije.

  • Brat

    5. novembar 2015 | 15:45

    Vanjica je Vrhunski talenat i igrac,mlad je i neiskusan i hvala Bogu da ce da ima oscilacije u igri,lepo je Dule rekao treba mu podrska da bi sve to mogao da iznese on je mlad i od njega se mnogo trazi tako da polako,ima podrsku od navijaca i drugara samo jos od kluba i bice extra :-)

  • Перагеније

    5. novembar 2015 | 19:51

    Можда се ја не разумем, али ако су партизановци одувек "гробари". откад су звездаши "делије"? Сећам се другачијег надимка који је законом кажњив па га коментар не би могао проћи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA