ZVEZDIN TEROR NE PRESTAJE: Crveno-beli sad beže Partizanu 22 boda!

Crveno-beli savladali Metalac rezultatom 2:0 golovima Matosa i Vieire

  • 94

Ni mrak, ni besparica, ni motivisan protivnik... Niko i ništa ne može da zaustavi Crvenu zvezdu, koja razbija sve protivnike kao buldožer divlju gradnju!

>>> VELIKI PEH ZA ZVEZDU: Luković se ponovo povredio, nije mogao da nastavi meč! (VIDEO)

Novu, 14. pobedu u nizu, kojom su došli na trijumf od izjednačenja klupskog rekorda, fudbaleri Miodraga Grofa Božovića upisali su protiv Metalca, rezultatom 2:0 i njom uvećali ionako ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju, konkretno najbližeg pratioca Borca na 16 bodova, a od Partizana nestvarnih 22, doduše uz meč više od najvećeg rivala.

Strelci u novoj, sigurnoj pobedi Beograđana bili su Brazilac Matos, koji je "načeo" goste u nadoknadi poluvremena, i Vieira, koji je iskoristio fatalni povratni pas Mladenovića ka svom golmanu i surovo kaznio goste.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener Miodrag Božović na očetku sezone sigurno ni sam nije verovao da će gotovo na polovini prvenstvene trke njegov tim biti "kilometrima" daleko od najbližih rivala.

-  Metalac se vrlo dobro branio, sve vreme na svojoj polovini sa svim igračima, ali smo imali sreu da ih načnemo i posle toga je sve bilo lakše - rekao je trener Zvezde Božović neposredno posle meča.

>>> Da li je moguće da je fudbaler Zvezde promašio ovo? (VIDEO)

Loša vest u novom slavlju crveno-belih je povreda kapitena Aleksandra Lukovića, koji je još u prvom poluvremenu zbog toga ustupio mesto Jovanoviću, a s obzirom na to da su u pitanju prepone, sigurno je da ga čeka određeni period mirovanja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je i protiv Metalca delovala vrlo sigurno, u svakom trenutku Božovićevi igrači imali su ideju kako i na koji način da napadnu protivnika, i kako da se brane, kako da menjaju ritam... Nisu "gubili glavu" crveno-beli u periodu utakmice kada je odbrana Metalca imala odgovor za svaku napadačku ideju domaćeg tima.

Beograđani su nagrađeni za upornost u trenucima meča kada su mnogi na stadionu čekali da sudija Anđelković dune u pištalju za kraj poluvremena. Matos je sa desne strane dobio loptu, a kada je umirio, pokazao je staloženost snajperiste pošto je poslao u suprotan ugao Belićevog gola.

Gol na kraju poluvremena omogućio je Zvezdi u nastavku da sa još većim samopouzdanjem nastupa ka golu rivala.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vidno rasterećeni zbog pobede nad Partizanom u prethodnom kolu, gosti su se na Marakani pokazali kao tvrd orah, nisu se striktno branili kao većina ekipa koja dođe na noge šampionu, ali sve njihove napadačke težnje prekidane su daleko od "opasne zone" za crveno-bele.

Zvezda je zadala protivniku nokaut u trenucima kada ga je umrtvila, a onda mu zadala fatalan udarac i "rešila" ovaj meč.

"Pola posla" za drugi gol domaćeg tima obavio je defanzivac Metalca Mladenović, odnosno njegov neverovatno neoprezan povratni pas ka Beliću, koji je "presreo" budni Vieira, obišao golmana i plasirao loptu u praznu mrežu.

Portugalac je u rezultatskom smislu stavio tačku na ovaj meč u kome su njegovi saigrači do kraja mogli da uvećaju prednost, dok su istovremeno suvereno delovali u odbrani svog gola.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda - Metalac 2:0 (1:0)

Gledalaca: 8.252

Sudija: Dejan Anđelković

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković (od 36. Jovanović), Ibanjez, Donald, Grujić, Matos (od 67. Plavšić), Katai, Srnić, Vijeira (od 77. Sikimić).

Metalac: Belić, Nikodijević, Otašević, Simov, Rnić, Brkić, Panić, Mladenović (od 82. Basrak), Dimitrijević (od 65. Stanojević), Merdović (od 83. Luković), Đenić.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaca

    7. novembar 2015 | 18:53

    Kidaj zvezdo

  • Subasa

    7. novembar 2015 | 20:24

    Mislim da bi trebalo nabaviti novcana sredstva,stabilizovati se,i dati odresene ruke grofu da uvede zvezdu u ligu sampiona ! Mislim da jedino on moze to da uradi,strasan trener

  • Звезда

    7. novembar 2015 | 19:56

    Звездин харп ради. Тренутно хлади комшилук на невероватних -22.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA