Jedna od najlepših fudbalskih lopti u istoriji dobila naslednicu! (FOTO)

Svi smo se 1998. godine dvili čuvenoj "Trikolore", pogledajte kako će izgledati lopta za EURO 2016

  • 4
Foto: Promo Adidas Foto: Promo Adidas

Jedan od najvećih majstora fudbalske igre, Zinedin Zidan, predstavio je na svom Instagram profilu izgled zvanične lopte za grupnu fazu Evroskog prvenstva u fudbalu 2016. godine koje će biti održano u Francuskoj u periodu između 10. juna i 10. jula.

"Bo žu" što u prevodu na naš jezik znači "lepa igra", usko je povezana za zemljom domaćinom.

Površinu lopte prekrivaju boje koje karakterišu zastavu "trikolora", plava, bela i crvena, dok srebrni detalji predstavljaju UEFA EURO trofej. Slova E-U-R-O i brojevi 2-0-1-6 vide se kroz dizajnirani zaštitni sloj lopte.

Foto: Promo Adidas Foto: Promo Adidas

U toku večeri, bivši francuski reprezentativac zauzeće sa Bo žu loptom centralnu poziiju na terenu prvog digitalnog fudbalskog stadiona "FUTURE ARENA" u pariskom Sen Deniju.

"Arena Budućnosti" je petostrani fudbalski teren koji u neverovatnom opsegu od 360° projektuje digitalni fudbalski stadion koji okružuje igrače spremne da izađu na teren i usude se da iskuse osećaj igranja pred 50.000 najvatrenijih navijača.

Virtuelna Arena biće otvorena danas i naredna tri dana (od 12. do 15. novembra), a najmlađima će biti pružena prilika da igraju fudbal sa novom loptom grupne faze UEFA EURO 2016.

Tokom 18 meseci rada, adidas je preuzeo najbolje elemente omiljene i najviše testirane Brazuca FIFA World Cup zvanične lopte,  dodajući joj klasične note Francuske pred EURO kup.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bo žu lopta biće zvanično predata svim takmičarskim federacijama do kraja novembra 2015. godine kako bi igrači imali šest meseci da treniraju i igraju sa loptom pre starta samog turnira u junu 2016. godine.

>>> Kako Srbin iz Austrije slavi odlazak na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Neke od najvećih zvezda u svetu fudbala već su imali priliku da se susretnu i probaju najnoviju loptu. Među njima našao se i Garet Bejl:

- Već sam imao priliku da testiram Bo Žu loptu kroz šuteve iz daljine, pasove i brzo vođenje lopte. Pokazala se fantastično. Jedva čekam da počne turnir.

Španski golman Iker Kasiljas takođe je pohvalio zvaničnu loptu:

- Loptu Bo Žu smo već koristili u intenzivnim  segmentima treninga. Kao golmanu izuzetno mi je bitno da vežbam izvođenje gol auta, zaustavljanje šuteva, boksovanje, hvatanje i bacanje sa bilo kojom novom loptom. Bo Žu će biti sjajna na EURO 2016.-

Bo žu lopta će od 13. novembra moći da se kupi u svim adidas maloprodajnim objektima i specijalizovanim prodavnicama širom sveta.

Mi vas podsećamo na loptu kojom se igralo na Svetskom fudbalskom prvenstvu 1998. godine. Nema to navijača sa Balkana koji je nije voleo. Čuvena Trikolore sa kojom su igrali fudbalski reprezentativci Jugoslavije na čelu sa Draganom Stojkovićem Piskijem, Predragom Mijatovićem, Dejanom Savićevićem...

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    12. novembar 2015 | 16:16

    Nema lepše lopte od Svetskog prvenstva u Mexicu 86,Tango Argentino lopta,ili 82 u Španiji,nisam siguran.

  • Небојша

    12. novembar 2015 | 14:09

    А после триколорке је изашла чувене "Терестра" и све после тога је крш!

  • Aleksandar

    12. novembar 2015 | 19:30

    Predvrag Mijatovic!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA