KOJI IZGOVOR SADA IMAMO? Ne pomaže gol Škuletića, težak poraz Srbije u Češkoj (VIDEO)

Orlovi izgubili od domaćina rezultatom 4:1, u prijateljskom meču u Ostravi

  • 92

Kako su počeli, tako su fudbalski reprezentativci Srbije završili 2015. godinu - porazom. Onaj u martu protiv Portugalije boleo je zbog direktne borbe za plasman na EP, dok je ovaj protiv Češke boleo zbog odnosa prema dresu sa državnim grbom - 4:1 (1:0).

ČEŠKA - SRBIJA 4:1

(Sivok 17, Tomaš Necid 63, Krejči 82, Zahustel 90+3 - Škuletić 78)

Tačnije, Orlovi nisu ni imali nikakav odnos prema igri tokom svih 90. minuta. Kao da su dožli na produžen vikend u Ostravu, a domaćin ih zamolio da malo rastrče s njima i što bolje ih pripreme za put u Francusku, zemlju u koju Srbija naredne godine neće ići, a kako je igrala na isteku ove - nije ni zaslužila.

Česi su pitanje pobednika, čini se, rešili već u 17. minutu, ako pogledamo igru našeg tima posle toga. Sivok je pogodio za 1:0, dok je Necid u 63. minutu sa penala drugi put matirao Stojkovića.

Obraz našeg tima donekle spasio je Škuletić svojim prvim golom za nacionalni tim u 78. minutu, ali su Krajči u 82. i Zahustel u nadoknadi vremena postavili konačan rezultat.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Izgovora nema!!! Protivnik jeste bio kvalitetniji, ali ne toliko, jer su Česi izveli mešovit sastav protiv Orlova. Ćurčić nije nešto posebno promenio ekipu, otprilike to su bili oni momci koji su igrali na psolednja dva meča. Sudija nam nije kriv, iako su Orlovi u tri navrata tražili penal. Pritiska nismo imali, trebalo je samo da izađu i igraju fudbal. Međutim, NE IDE.

Samo jedan šut u okvir gola uputili su srpski fudbaleri do tog gola Škuletića u 78. minutu. Učinio je to Adem Ljajić u 10. mnutu, posle duplog pasa sa Tadićem, ali je rezervni golman Vaclik je bio na visini zadaka.

S druge strane, Stojković sedam minuta kasnije nije.Korner sa desne strane, kiks srpskog golmana i fudbalera oko njega, a Sivok je samo bio tu da se pokloni.Pet gol kapitena Češke na jubilarnom 50. meču u nacionalnom timu.

Pomenuti Sivok je obeležio prvo i početak drugog poluvremena. Upravo su naši momci posle njegovih igranja rukom tražili penale, ali čini se da nijednom nije namerno igrao.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Srbija je imala posed lopte na svojoj strani tokom čitavog meča, ali stiče se utisak da su Česi stizali do gola Stojkovića kada god su pokušali.

Tako je bilo i na isteku sata igre kada je Tomović oborio Pavelku u kaznenom prostoru, a Necid sa 11 metara savladao Stojkovića. Već tada je bilo jasno da će domaći tim ostvariti pobedu, a Radovan Ćurčić je u nastavku meča pružio šansu rezervistima.

Debitovao je Aleksandar Katai ulaskom u igru samo par minuta pre penala, Marko petković je dobio šansu u poslednjih 10-ak minuta, dok je rezervista Petar Škuletić donekle spasio obraz Orlova u 78. minutu. Kolarov je centrirao,a  bivši igrač Partizana je glavom sa pet metara pogodio mrežu Čeha.

Ipak, samo četiri minuta kasnije traljavost srpske odbrane je ''isplivala.'' Greška Duška Tošića, potom uspavanost Ivanovića i Tomovića za gol koji je postigao Krejči u 82. minutu, a zatim i onaj debitanta Zahustela u nadoknadi.

Meč za zaborav, godina za zaborav i svakako kvalifikacioni ciklus za zaborav. Naredni počinje u septembru sledeće godine, a sa ovakvim pristupom nećemo imati čemu da se nadamo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    13. novembar 2015 | 22:23

    Nazalost moramo prihvatiti istinu a to je da smo postali jedna kanta za nabijanje...

  • Nemanjic Crna Gora

    13. novembar 2015 | 23:34

    ne treba fudbal da se ukine u srbiji,ima jos dobrih igraca u prvenstvu,samo lijepo treba da podje karadzic i dovedete antica jednog velikog gospodina i eto vas braco na svetskom prvenstvu iduce kfalifikacije.

  • Slavko

    13. novembar 2015 | 22:21

    Curcic "veliki" trener "velikog"Javora je covek bez integriteta,autoriteta i znanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA