Čović najavio pojačanja na nekoliko pozicija, a imao je poruku i za Mekela

Prvi čovek crveno-belih najavio nova pojačanja na nekoliko pozicija koja se uveliko planiraju

  • 10

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je na Arena Sport televiziji, gde je pričao o aktuelnim dešavanjima u klubu, i najavio nova pojačanja.

Pre svega se osvrnuo na sve glasnije spekulacije da će Gal Mekel napustiti klub, i istakao da je igračima potrebno određeno vreme da se priviknu na novu sredinu.

- Gal je veliki profesionalac, ali mnogi ga posmatraju 'u patikama' Markusa Vilijamsa, a drugačiji je tip igrača. Mi smo njegovim igrama u nekim utakmicama bili zadovoljni, ali u nekim nismo. Ne treba zaboraviti da je Gal u karijeri primarno bio drugi plejmejker - istakao je Čović.

Ipak, prvi čovek crveno-belih je najavio i nova pojačanja na nekoliko pozicija, koja se uveliko planiraju.

- Planiramo jedno do dva pojačanja, to su dva na jedan, tri na tva, tri na četiri. Kada dovedete novog igrača treba mu određeno vreme, mora pažljivo da se izabere tajming kada se prave nove promene. Neki Turčin nam svaki dan dovede na Tviteru i ja sam mu zahvalan na tome - u šali je rekao Čović i dodao da će voditi računa o pasošu igrača, jer mora da se uklopi u ta četiri stranca za domaću ligu.

Kako Zvezda stoji finansijski? - bilo je sledeće poitanje novinara.

- Mi solidno stojimo sa finansijama, ne kažem da ne može biti bolje, ali Zvezda se oslanja na sopstveni izvor. Dobijamo milion evra godišnje, i na tome smo zahvalni, ali većinu budžeta punimo od TV prava, prodaje rekvizita, transfera. Moramo veliki broj navijača da stavimo u funkciju. Ako ima dva - dva i po miliona navijača, neka svako da po 10 evra i to je dovoljno. Dva i po - tri miliona evra iznosi naš budžet za prvi tim - naglasio je Čović.

Markus Vilijams u kakvom je stanju došao?

- Mislim da je ozbiljniji nego što je bio, drago mi je da je shvatio šta je bilo. Meni je Markus drag igrač. Ostavio je veliki trag u Zvezdi i to treba poštovati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA