OVAKVOG NOLETA DUGO NISMO VIDELI: Srbin nije uspeo da pretekne Federera po broju pobeda!

Švajcarski teniser savladao najboljeg na svetu rezultatom 2:0 u setovima

  • 17

Samo jedan korak nedostajao je Novaku Đokovića da prvi put u karijeri prestigne Rodžera Federera u međusobnim pobedama, ali čini se da mu je skor 21:21 samo dodatno otežao posao. Nije uspeo i Švajcarac je ostao u vođstvu zahvaljujući trijumfu u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu - 2:0 (7:5, 6:2)

Đoković nije ličio na tenisera koji se šetao terenima tokom godine. Jeste da je Rodžer igrao odličan tenis, ali je većinu poena uzimao posle Novakove greške.

Superioran prvi servis samo mu je olakšavao posao, dok je očigledno igrao pod pritiskom tog 22. trijumfa.

Ovom pobedom Federer je obezbedio plasman u polufinale završnog Mastersa, dok će Srbin morati da savlada Berdiha u trećem kolu kako bi mu se pridružio. Međutim, ukoliko Nišikori savlada Rodžera napraviće se krug od tri tensiera sa po dve pobede i tada već matematika dolazi do izražaja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đoković je imao priliku za brejk šansu već na početku meča. Poveo je sa 40:30, ali je Federer sjajnim servisom i smečom najpre izjednačio, a potom i stigao do prvog gema (1:0). Nole, sdruge strane, nije imao problema i na semaforu je vrlo brzo stajalo 1:1.

Bez problema su obojica bili sigurni na svoj servis i posle četiri gema rezultat je bio 2:2. Đoković je u petom gemu donekle pripretio Švajcarcu (40:30) koji je potom odservirao svoj peti as za 3:2. Đoković jeste došao do izjednačenja (3:3), ali to nije bio nimalo lak gem. U jednom momentu je bilo 30:30.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku meča. Teniseri su strpljivo čekali grešku onog drugog, ali ona nije viđena u prvih 10 gemova - 5:5. Kao ni u 11. gemu koji je Rodžer perfektno odservirao za 6:5. Moramo pomenuti da je Švajcarca u tom momentu i te kako služio servis.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đokovića nije, jer je Federer imao dve set lopte zahvaljujući i dobroj igri u polju. Prvu nije iskoristio pošto je ispucao loptu u aut, a drugu jeste sjajnim drop šotom - 7:5.

Federer je nezaustavljiv bio i na početku drugog seta. Iskoristio je svoju šansu za brejk i poveo je rezultatom 2:0. Ipak, Nole se razljutio i vrlo brzo je vratio brejk (2:1). Poveo je i 30:0, zatim 40:15 i na sefaforu je stajalo 2:2.

Švajcarac je poveo sa 3:2 i zatim sjajno odigrao gem u kom je Đoković servirao. Prvu šansu, pri rezultatu 40:15, je iskoristio i poveo sa 4:2, a  zatim je vrlo brzo stigao i do petog gema u drugom setu (5:2).  Velika borba viđena je u osmom gemu, a Federer je iskoristio drugu meč loptu i slavio sa 6:2

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brravo

    18. novembar 2015 | 00:05

    Nole igraj tenis pusti sad teroriste i sirijce i imigrante.. Fokusiraj se znamo da si dobar momak, ne znam sto mi je toliko stalo do tvoje pobjede pored toliko problema u zivotu

  • Dejan

    18. novembar 2015 | 07:29

    Nema veze....razbiće ga u finalu xaxaxa

  • Icardi

    17. novembar 2015 | 23:34

    Ovaj Federer tera cirkus. :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA