Izjava Grofa Božovića koja može da brine Delije - 16. decembar je dan D za Zvezdu!

U intervjuu za RTS, crnogorski stručnjak je otkrio ''surovu'' istinu o daljem funkcionisanju kluba

  • 29

Velika bodovna prednost u odnosu na prvog pratioca i ubedljivo najbolja igra u poslednjih 10 godina, s pravom ''stavljaju'' osmeh na lice navijačima Crvene zvezde koji su uvereni u šampionsku titulu i koji se nadaju da bi njihov tim konačno mogao da igra i zapaženiju ulogu u Evropi.

Međutim, najnovija izjava trenera crveno-belih Miodraga Grofa Božovića mogla bi da ih zabrine. U ekskluzivnom intervjuu za Radio - Televiziju Srbije, za emisiju ''Svet sporta'', crnogorski stručnjak je otkrio zašto se polovinom decembra rešava sudbina ove generacije, ali i kluba.

- Zvezda, da bi mogla da funkcioniše kao klub, mora da igra ili Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Cilj je da uđemo u LŠ. Ako ne u LŠ, onda u LE. To su neke pare koje garantuju stabilnost kluba - rekao je Božović, a potom otkrio surovu istinu:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Čekamo do 16. decembra da pronađemo pare. Da se igračima plati što im se duguje. Ako to ne napravimo, onda mogu da kažem da će biti vrlo teško prognozirati šta će dalje biti sa klubom.

S obzirom na to da je dao prvi televizijski intervju od početka sezone (da ne kažemo od dolaska u Zvezdu), Božović je još jednom objasnio kako se našao na Marakani.

- Mislim da sam uvek govorio da mi je želja da budem trener Crvene zvezde. U suštini, ranije nam se nije poklapao raspored. Uvek se poklapalo da Zvezda nema trenera kada ja negde radim i obrnuto. Sada se dogodilo da Zvezda nije imala trenera, a i ja nisam radio i to je bio predlog koji nisam mogao da odbijem - rekao je Božović, a potom dao zanimljiv odgovor:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ovi igrači koji sada igraju u Zvezdi napravili su da se osećam baš onako grofovski. Sve su to dobri momci i znaju da jedinom dobrim igrama i rezultatima mogu nešto da urade. Ova ekipa je demantovala sve one koji su mislili da sam ja neki šarlatan. 

Crnogorski stručnjak se ponovo osvrnuo i na navodni sukob sa Zvezdanom Terzićem, koji su obojica nedavno demantovali.

- Odnos sa Zvezdanom Terzićem je izvarendan. On radi svoj posao, ja svoj. Ovaj klub je ostao na Mijailoviću, Terziću, Raosavljeviću i meni. Naravno i na svim onim koji su tu i koji rade iza senke. Iznenadio sam se da pišu tako, ali nije iznenađenje s obzirom na to koji je list napisao - jasan je bio Božović.

Na pitanje kolege Dušana Albijanića ''Da je selektor Srbije, kako bi odreagovao na to što su se pojedini reprezentativci iz Češke vratili sami?'', Grof je imao kratak i jasan odgovor.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Sve bih ih najurio iz reprezentacije.

Za kraj, otkrio je i zašto smeh ''ne zaobilazi'' njegove konferencije.

- Kada bih počeo da se nerviram zbog svih problema koje imam, onda bih morao da idem u Kovin (prim. aut. tamo je smeštena psihijatrijska ustanova). Ovako, kad okrenete na šalu lakše je i meni i igračima i svima u klubu - u svom stilu odgovorio je Božović u razgovoru za RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doka.cz

    21. novembar 2015 | 23:10

    LegendA od grofa,sampioni se prepoznaju!!!

  • Звезда

    21. novembar 2015 | 22:48

    Звезда је највећи српски клуб и бренд да би је пореметили текући проблемчићи. Такви проблеми су опасни за мале клубове и они су одмах видљиви. Проблема има али за Звезду нису нерешиви.

  • 227

    21. novembar 2015 | 23:00

    Daleko je Evropa od srpskog fudbala i Zvezde? Pa pogledajte koji sve veliki klubovi iz Engleske, Italije, Spanije....ne igraju u LS a Zvezda to olako prihvata,a još nije ni osvojila titulu u Srbiji ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA