Može li Partizan da zaustavi igrača koji je dao 7 golova na 5 mečeva?

Mladi reprezentativac Holandije i udarna pesnica Alkmara deluje nezaustavljivo pred duel sa crno-belima

  • 5

Fudbaleri Partizana u najgorem mogućem trenutku gostuju AZ Alkmaru. Baš u momentu kada je forma Holanđana krenula uzlaznom putanjom, a njihov prvi strelac postao neverovatno efikasan. Na sve to treba dodati dobro poznatu nepovoljnu kadrovsku situaciju u taboru crno-belih zbog povreda ključnih defanzivaca.

>>> Partizan ima taličnog fudbalera: 21 meč sa njim nije izgubljen!

Ono što najviše brine Ljubinka Drulovića su dve vezane pobede AZ-a u prethodna dva kola Eredivizije, obe prilično sigurne, protiv Vitesea u gostima (2:0) i Herenvena kod kuće (3:1), pa sve to navodi na zaključak da crno-bele čeka izuzetno težak posao u četvrtak.

Podsećamo, srpski šampion ima tri boda više od Alkmara, ali i "dve meč lopte", pošto bi i u slučaju poraza u Holandiji, sa trijumfom u poslednjem kolu u Humskoj protiv Augzburga, obezbedio prolaz u nokaut fazu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ipak, i Alkmar se još uvek pita. Doduše, pred njim je teži put do cilja. Predstavnik Eredivizije za prolaz mora da pobedi i Partizan i Bilbao u gostima u poslednjem kolu, ali i da Augzburg kiksne oba puta.

- To bi bio idealan scenario - rezonuje trener Holanđana Jon Van Den Brom, koji priželjkuje dramu u završnih 90 minuta.

- Lako se može desiti da pred poslednje kolo Bilbao završi posao sa 12 bodova, a preostala trojka ostane na šest. E, to bi bilo baš zabavno.

Veliki optimizam Van Den Brom, kao i svi navijači AZ-a, gradi na činjenici da je napadač Vinsent Jansen u neverovatnoj formi. Ovaj 21-godišnji golgeter je na pet prethodnih mečeva, računajući i igre za mladu reprezentaciju "lala", postigao čak sedam golova i nije preterivanje reći da je u ovom trenutku najefikasniji holandski napadač.

Jansen je bio dvostruki strelac za Holanđane u porazu od vršnjaka iz Slovačke (4:2), a samo četiri dana kasnije upisao je isti učinak u dresu Alkmara protiv Herenvena. Dakle, jasno je kao dan na koga će "osakaćena" odbrana Partizana morati da obrati najviše pažnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA