Kralj pao u Kanadi, Filadelfija je potpuni raspad od tima!

Seventisiksersi drugu sezonu zaredom počeli sa 16 poraza

  • 0

Toronto Reptorsi naneli su četvrti poraz prošlosezonskom finalisti plej-ofa Klivlendu, u duelu dva tima koja gađaju najviši plasman.

Kanadski tim je savladao goste rezultatom 103:99 zahvaljujući, pre svega, doprinosu Kajla Laurija i njegovih 27 poena, kao i Demara Derozana, koji se zaustavio na 20. Bila je ovo prva utakmica Reptorsa pred svojim navijačima posle turneje po Zapadu i pet mečeva koje su tamo odigrali sa promenljivim uspehom (2/3).

- Stvarno je dobro ponovo igrati kod kuće. Uvek je teško igrati prvi meč na svom terenu posle turneje po Zapadu, ali smo uradili sjajan posao jer smo bili fokusirani sve vreme - rekao je posle meča Lauri.

Pored pomenutog tandema, zapažen učinak u pobedničkoj ekipi imali su Luis Skola sa 15 poena i Demare Kerol sa 12 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Kavalirsi su i dalje lišeni usluga prvog pleja Kajrija Irvinga, što se i te kako odražava na rezultate ekipe Dejvida Blata u kojoj su apsolutno glavne poluge Lebron Džejms i Kevin Lav.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kralj je u kanadskom porazu ugradio 24 poena, 6 skokova i 8 asistencija, dok je Lav stao na 21 poenu.

Klivlend je uprkos neuspehu i dalje lider Istoka sa skorom 11/4, a blizu su Reptorsi - 10/6.

Potpuni raspad od tima je očajna Filadelfija!

Drugu sezonu zaredom ekipa Breta Brauna počela je sa 16 uzastopnih poraza, što je do sad neviđena situacija, i sada je samo dva neuspeha dele da izjednači najgori start u istoriji NBA lige koji je u "vlasništvu" Nju Džerzi Netsa. Poraz od Bostona 84:80 bio je, verovali ili ne, 26. uzastopni za očajne Seventisikserse, računajući i završnicu prethodne sezone!

Gosti su u Masačusetstu bili blizu pozitivnog ostvarenja u neizvesnom finišu, ali je njihov mentalitet gubitnika ponovo došao do izražaja, pa su Seltiksi došli do trijumfa.

Najzaslužniji za takav ishod bio je ubedljivo najefikasniji pojedinac utakmice Ajzea Tomas, sa 30 poena.

U noći između srede i četvrtka nisu bili aktivni srpski košarkaši, iako su njihovi timovi bili.

San Antonio je bez Bobana Marjanovića u protokolu savladao Dalas u teksaškom obračunu (88:83), dok je Minesota bez povređenog Nemanje Bjelice bila bolja od Atlante na svom terenu (99:95) i tako upisala drugi vezani trijumf kod kuće posle početnih 0/6 pred svojim navijačima.

Rezultati

Šarlot - Vašington 101:87

Orlando - Njujork 100:91

Boston - Filadelfija 84:80

Detroit - Majami 104:81

Toronto - Klivlend 103:99

Hjuston - Memfis 93:102

Milvoki - Sakramento 118:129

Minesota - Atlanta 99:95

Oklahoma - Bruklin 110:99

San Antonio - Dalas 88:83

Finiks - Nju Orleans 114:120

Los Anđeles Klipers - Juta 91:102

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA