Partizan "poludeo" u Holandiji: Crno-beli pred prolećem u Evropi (FOTO) (VIDEO)

Golovima Abubakara i Živkovića, crno-beli su došli do velikog trijumfa protiv AZ Alkmara

Partizan je pobedio u Holandiji AZ Alkmar sa 2:1 i došao je na korak od plasmana u nokaut fazu Lige Evrope. Veliki trijumf crno-belima su doneli Abubakar i Andrija Živković, koji su pogodili mrežu posle vođstva domaće ekipe početkom drugog poluvremena.

>>> BRAVO MAJSTORE...IJAOOO! Urnebesna reakcija Kovinjala na promašaj Partizana! (VIDEO)

>>> Dva majstora, dva gola za rušenje Alkmara! (VIDEO)

Abubakar je anulirao prednost Alkmara sa početka drugog poluvremena, kada je u 65. minutu dao gol glavom, da bi heroj bio Andrija Živković posle fantastične asistencije Abubakara koji ga je idealno proigrao u 89. minutu za drugi gol.

U prvom poluvremenu su obe ekipe imale po dve ozbiljne šanse. AZ je bolje počeo meč, imao je dve izgledne prilike preko Souze i Jahanbaša, ali ih nije iskoristio. Partizan je izdržao nalet domaćina u prvih 30 minuta, kada su imali dve stopostotne šanse. Jednom je Kljajić dobro reagovao i odbranio udarac Souze, a kod druge je Jahanbaš šutirao preko gola iz izgledne pozicije.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

U nastavku su crno-beli nametnuli svoj ritam igre i vrebali su šansu iz kontre. I dobili su ih, ali je prvi put Abubakar loše odreagovao i nije dobro uposlio Ninkovića, koji bi imao situaciju jedan na jedan, a nekoliko minuta je Babović loše šutirao posle greške Brežančića. Kapiten crno-belih je loše zahvatio loptu, koja je otišla pored gola.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Samo što je počelo drugo poluvreme na semafotu je bilo 1:0 za AZ. Souza je zatresao mrežu Kljajića posle smušene reakcije odbrane Partizana. Brežančić je prošao po levoj strani, poslao loptu do Souze, koga nisu napadali štoperi, a posebno je loše odreagovao Ćirković. Usledio je šut Souze sa ivice kaznenog prostora koji je iznenadio Kljajića.

AZ je zapretio i u nastavku iz dve polušanse. Nije ih iskoristio, i usledila je kazna crno-belih. Abubakar je zatresao mrežu u 65. minutu posle centaršuta Ninkovića sa leve strane. Štoperi domaćina su najboljeg strelca Partizana u Evropi ostavili potpuno samog na petercu, odakle mu nije bilo teško da zatrese mrežu Kutinja.

Samo nekoliko minuta kasnije Ninković je imao kolosalnu šansu da potpuno preokrene rezultat. Abubakar ga je idealno proigrao posle kontre Partizana, Ninković je imao jedan na jedan sa Kutinjom, bocnuo je loptu i želeo da lobuje golmana AZ Alkmara i uspeo je u tome, ali je lopta prošla pored gola.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Az je napadao do kraja meča, ali je ostavio prostora crno-belima za kontru. I to im se osvetilo! Partizan je preko tandema Abubakar - Živković matirao ekipu iz Alkmara i doneo je Partizanu pobedu. Abubakar je probio po levoj strani, fantastično je predriblao čuvara i idealno proigrao Andriju Živkovića kome nije bilo teško da zatrese mrežu Kutinja za veliku radost Grobara, i nadu crno-belih da će posle duže vremena prezimeti u Evropi.

Partizan je sada na drugom mestu pošto je Bilbao savladao Augzburg na gostovanju sa 3:2 što je dodatno uvećalo šanse crno-belih, koji u poslednjem kolu dočekuju Nemce na svom terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    26. novembar 2015 | 21:01

    Uz svo poštovanje na tekst . I isto tako poštovanje Andriji ali heroj je ipak Abubakar i odbrana i napad i sredina terena svuda ga je bilo. Tako da je ipak on heroj ove utakmice

  • CZ

    26. novembar 2015 | 21:19

    Ako ću realno navijao sam za Partizan i ako sam Delija ..kad je u pitanju evropski meč naših klubova onda moramo da navijamo za naše klubove

  • Grobar Celje

    26. novembar 2015 | 20:52

    Svaka čast velika pobeda za podizanje samopouzdanja Napred CRNO BELI.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA