KAD VEĆ NE MOGU FUDBALERI: Srpski futsal igrači imaju cilj na EP, a za to im trebate vi!

Beograd i Srbija su dokazani kao vrhunski organizatori, još kada se u istoj priči nađe UEFA, organizacija koja vodi računa i o najsitnijim detaljima, spektakl je zagarantovan

  • 1

Prvenstvo Evrope u futsalu, koje se održava u Beogradu naredne godine, moglo bi po mnogo čemu da bude istorijsko, ocena je gradskog sekretara za sport i omladinu Slavka Gaka.

Grad Beograd će u periodu od 2. do 13. februara biti domaćin Evropskog prvenstva u futsalu, koji počinje utakmicom između Srbije i Slovenije.

>>> Da li ste primetili poseban fudbalski autobus u Beogradu? (FOTO)

- Ovo je za nas velika čast i odgovornost, i verujem da ćemo se kao i do sada pokazati kao uzorni domaćini. Imamo priliku da ugostimo 11 najboljih timova iz Evrope i očekujemo na hiljade navijača iz Srbije i inostranstva. Cilj svih nas jeste da se iz Beograda pošalje najbolja slika u svet. Sport je naš najbolji brend, a mi smo se do sada mnogo puta pokazali kao uspešni organizatori velikih sportskih događaja. Iskoristio bih priliku da pozovem naše sugrađane da pruže podršku našim takmičarima i da uživaju u ovom sportu - rekao je Gak.

Printskrin: uefa.com Printskrin: uefa.com

Selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević istakao je da će ekipa dati sve od sebe da ostvari najbolji mogući rezultat.

- Želimo da uradimo sve što je u našoj moći da napravimo korak više od našeg najboljeg rezultata na šampionatima Evrope, a to je do sada četvrtfinale. Uvek nam je nedostajalo malo, samo jedan mali korak i uveren sam da uz pomoć sa tribina sada to možemo da uradimo - izjavio je Kovačević.

Direktor turnira Zdravko Jokić rekao je da FSS, u saradnji sa Gradom Beogradom i UEFA, radi sve da se sa turnira pošalje najlepša slika u svet.

- Beograd i Srbija su dokazani kao vrhunski organizatori, još kada se u istoj priči nađe UEFA, organizacija koja vodi računa i o najsitnijim detaljima, spektakl je zagarantovan. Apsolutno sam siguran da će šampionat biti najbolja moguća promocija futsala, Beograda i Srbije - rekao je Jokić.

Foto: Promo Foto: Promo

Posle zvaničnog dela odigran je i revijalni futsal meč između selekcije novinara i VIP ličnosti, čiju ekipu je predvodio muzičar Marko Ðurovski, sin legendarnog fudbalera Zvezde i Partizana Milka, a svoje umeće sa loptom pokazali su i dvostruki šampion Evrope u automobilizmu Dušan Borković, fudbaleri Partizana Miladin Stevanović i Jovan Trujić, jedan od najboljih evropskih fristajlera Nikola Milošević Ðota, novinar i voditelj Milan Bošković, najpoznatiji srpski jutjuber Bogdan Lalović i drugi gosti iznenađenja.

Na terenu su bili i futsal reprezentativci i reprezentativke Srbije, kao i dečaci i devojčice iz UEFA grassroots projekta "Moja škola - moj klub", koji su "letećim izmenama" pojačavali i jednu i drugu ekipu.

Prodaja ulaznica za jubilarni 10. EURO u futsalu počeće 1. decembra, a ulaznice će moći da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima.

Selektor Aca Kovačević je na Sajmu sporta prvu ulaznicu simbolično uručio Slavku Gaku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA