ZBOGOM KOŠARKO: Brajant se pesmom oprostio od svoje ljubavi i saopštio kraj karijere! (VIDEO)

Bek Lejkersa i jedan od najboljih igrača ove igre na svetu saopštio je pre meča sa Indijanom Pejsersima da se povlači na kraju sezone

  • 10

Treći strelac u istoriji NBA lige i jedan od najboljih igrača NBA svih vremena Kobe Brajant najavio je završetak igračke karijere.

Ovo je Brajantov prvi šut u NBA predsezoni! Bolje da nije ni pokušao... (VIDEO)

On je istakao da će se posle ove sezone povući iz košarke

- Ova sezona je sve što mi je ostalo da dam - rekao je Brajant a onda se simbolično oprostio od magične igre pod obručima pesmom "Draga košarko" na stranici posvećenoj igračina.

Njegova emotivna pesma, ili pismo će vam naterati suze na oči.

Draga košarko,

Od trenutka kada sam počeo da umotavam tatine čarape i šutiram zamišljene šuteve za pobedu u velikom 'Forumu', znao sam jednu stvar – zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od mojeg uma i tela do mog duha i duše.

- Kao šestogodišnjak koji se duboko zaljubio u tebe nikada nisam video kraj tunela, video sam samo sebe kako istrčavam iz jednog. I tako sam trčao, trčao sam uzduž i popreko svakog terena, jurio svaku izgubljenu loptu zbog tebe. Tražila si od mene energičnost, ja sam ti dao moje srce, jer uz njega dolazi i mnogo više.

- Igrao sam kroz znoj i bol. Ne zato što sam imao izazov, već zbog tvog poziva. Radio sam sve za tebe. Jer takve stvari radiš kada se zbog nekoga osećaš živo kao što sam se ja osećao zbog tebe. Dala si šestogodišnjem momku njegov san u Lejkersima. I zbog toga ću te uvek voleti. Ali, ne mogu opsesivno da te volim još dugo. Ova sezona je sve što je ostalo u meni. Moje srce može da primi još udaraca, moj um može da izdrži napore. Ali moje telo zna da je vreme za oproštaj.

I to je ok. Spreman sam da te pustim. Želim da znaš to. Želim to da znaš sada kako bi oboje uživali u svakom zajedničkom trenutku koji nam je ostao. Dobrom i lošem. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. I oboje znamo, bez obzira šta budem sledeće radio. Biću uvek taj klinac sa umotanim čarapama, kantom za đubre u ćošku, pet sekundi do kraja i loptom u mojim rukama. 5...4...3...2...1. Uvek ću te voleti, Kobi - napisao je Brajant u emotivnom oproštajnom pismu.

Ovo je njegova 20 sezona u NBA, a za to veme osvojio je PET šampionskih titula, treći je strelac lige svih vremena, i osvajač mnogo MVP titula.

Ostalo je još 66 utakmca do kraja sezone i nema sumnje da će ovo biti njegova oproštajna tura.

Pesmu prenosimo i na engleskom jeziku radi boljeg shvatanja:

You gave a six-year-old boy his Laker dream And I’ll always love you for it. But I can’t love you obsessively for much longer. This season is all I have left to give. My heart can take the pounding My mind can handle the grind But my body knows it’s time to say goodbye. And that’s OK. I’m ready to let you go. I want you to know now So we both can savor every moment we have left together. The good and the bad. We have given each other All that we have. Pogledajte najbolje poteze Brajanta tokom karijere
Inače Lejkersi su poraženi na svom terenu od Indijane 107:103 a Brajant je posle saopštenja da napušta košarku odigrao 33 minuta i ubacio 13 poena. Ostali rezultati: Šarlot  - Milvoki 87:82 La Klipers - Minesota 107:99 Bruklin - Detorit 87:83 Orlando - Boston 110:91 Toronto - Finiks 102:107 Memfis - Filadelfija 92:84 Njujork - Hjuston 111:116 LA Lekers - Indijana 103:107 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA