Balkanska veza uništila Siti, het-trik Mahreza zadržao Lester na vrhu!

Šaćiri dvostruki asistent, a Arnautović dvostruki strelac u pobedi Stouka protiv favorita

  • 0

Samo dva dobra napada bila su dovoljna da Stouk obori na pleća favorizovani, ali u subotu popodne vrlo bledi Mančester siti, u meču 15. kola Premijer lige Engleske.

>>> Prijem na prsa i golčina Kolarova u pobedi Sitija, Švajnštajger i De Hea spasili Junajted (VIDEO)

Ekipa Marka Hjuza savladala je goste rezultatom 2:0 zahvaljujući savršenoj koprodukciji Džerdana Šaćirija koji se istakao kao dvostruki asistent, i Marka Arnautovića, strelca oba gola za domaći tim.

U obe situacije momak rođen i Gnjilanu pre 24 godine na polovini Sitija je pobegao direktnom čuvaru Fernandinju, pre nego što je slao hirurški precizne pasove ka fudbaleru od oca Srbina i majke Austrijanke, a ovaj nepogrešivo pogađao mrežu golmana Harta.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Mogao je Stouk u prvom delu igre i ubedljivije da reši terensku inicijativu protiv oslabljenih "građana", koji su bili lišeni pomoći dvojice možda i najboljih igrača, Jaje Turea i Kuna Aguera.

U nastavku meča pokušao je Pelegrini uvođenjem Ihenača, Navasa i Delfa da ubrizga jaču energiju u tim, ali se odnos snaga na terenu ni posle njihovog ulaska gotovo nije menjao.

Stouk se ovim trijumfom, trećim u prethodna četiri kola, učvrstio u sredini tabele, dok je Siti stopiran da se popne na čelo tabele.

Hit sezone Lester je nezaustavljiv!

Lider Premijer lige je zabeležio još jednu pobedu za koju je apsolutno najzaslužniji bio Riad Mahrez, trostruki strelac za "lisice" na gostovanju protiv neubedljivog Svonsija.

Ovaj meč je označio i kraj neverovatne serije Džejmija Vardija, jer nije uspeo da se i 12. uzastopnu utakmicu upiše u strelce, ali to nije bio ometajući faktor po goste, s obzirom na "eksploziju" izvanrednog Mahreza.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kao i timski, igrači Lestera dominiraju pojedinačno u Engleskoj. Na listi strelaca Vardi je i dalje prvi sa 14 golova, a na drugoj oziciji, koju deli sa Lukakuom iz Evertona, je sjajni Alžirac, junak novog trijumfa ekipe Klaudija Ranijerija.

Parovi 15. kola Premijer lige

Stouk - Mančester siti 2:0

(Arnautović 7, 15)

Arsenal - Sanderlend 3:1

(Kembel 33, Žiru 63, Remzi 90+3 - Žiru 45. ag)

Mančester junajted - Vest Hem 0:0

Sautempton - Aston Vila 1:1

(Romeu 73 - Leskot 45)

Svonsi - Lester 0:3

(Mahrez 5, 22, 67)

Votford - Norič 2:0

(Dini 30.p, Igalo 90+1)

VBA - Totenhem 1:1

(Meklin 39 - Ali 15)

Čelsi - Bornmut 18:30

Nedelja

Njukasl - Liverpul

Everton - Kristal Palas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA