Šta je bilo kad je Partizan poslednji put branio 3:1 u Evropi? (VIDEO)

Crno beli se nalaze u sličnoj situaciji kao, kada su igrali protiv Sportinga koji su predvodili Kristijano Ronaldo i Rikardo Kvarežma

  • 12

Pred Partizanom je utakmica godine! Crno-beli imaju priliku da posle 11 godina ponovo na proleće igraju u Evropi. Za to im je potrebno da se meč protiv Augzburga u četvrtak završi povoljnim ishodom po aktuelnog šampiona Srbije.

To znači da Partizan ne sme da izgubi sa 3:1, 4:2, ili ubedljivije. Povoljan ishod su pobeda, remi, pa čak i porazi od jedan razlike ili rezultatom 2:0.

>>> Italijanski frizer sudi Partizanu u Ligi Evrope

>>> GROBARI DOČEKUJU EVROPSKO PROLEĆE: Partizan objavio cene ulaznica za Augzburg

Crno-beli dakle brane 1:3 pred svojim navijačima i imaju idalnu priliku da prezime u Ligi Evrope. U sličnoj situaciji je klub iz Humske bio i 2002. godine u prvom kolu Kupa UEFA u revanšu protiv Sportinga. Partizan je tada na gostovanju u Lisabonu pobedio sa 3:1.

Tada je za tim iz Portugala igrao i trenutno zvanično najbolji fudbaler sveta, Kristijano Ronaldo, ali ih ni on nije spasio poraza na prvom meču. Ušao je u drugom poluvremenu, ali su golovima Delibašića i Ilijeva gosti iz Srbije ostvarili veliki trijumf, koji je upotpunio i autogol Huga.

U revanšu je partizan bio lišen pomoći svoje publike i igrao je pred praznim tribinama stadiona u Humskoj. Delovalo je to kao lak zadatak, međutim...

Sporting je poveo već u 13. minutu preko Tonjita. Još nije bilo mesta panici, ali kada je u 55. minutu Kutuzov pogodio mrežu Radiše Ilića, Partizan je već bio na ivici ambisa. Delovalo je da je gol za spas crno-belih postigao Delibašić u 78. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije Kontreras i treći put zatresao mrežu Partizana.

Utakmica je ušla u produžetak, gde je Partizan ipak uspeo da postigne dva gola preko Živkovića i Čakara, pa je konačnim rezultatom 3:3 uspeo da se plasira u narednu rundu.

Prisetite se te utakmice.

Navijači Partizana će ovoga puta biti u mogućnosti da pomognu svojoj ekipi, a prodaja karata je uveliko počela. Sigurno je da se nadaju povoljnom ishodu, kao pre 13 godina, ali i da neće biti tolike drame kao tada protiv Ronalda i drugara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XxX

    8. decembar 2015 | 13:09

    Secam se da smo i tada bili osudjeni da nam komentator u gostima bude Kovinjalo koji je pobedu od 3-1 predstavio kao bod protiv Surdulice u Beogradu.

  • Doca PFK

    8. decembar 2015 | 13:41

    Zašto baksuzirate??!

  • Semajlirano

    8. decembar 2015 | 16:03

    Nemci se uvek bore dok ima i malo nade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA