ZVEZDI HITNO TREBA PET MILIONA: I Terzić ima plan!

Generalni direktor kluba insistira da od njegovog dolaska u klub nije došlo do zaduživanja "nijedan dinar kod banaka"

  • 20

Do Nove godine, Crvenoj zvezdi treba pet miliona evra da bi nastavila da živi i da ostvaruje zacrtane ciljeve. To je jasno poručio generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana, Zvezdan Terzić.

 

Precizirajući ciljeve, direktor navodi:

 

- A to su očuvanje ovog tima, pojačanog sa bar dva-tri igrača u januaru, osvajanje šampionske titule i priprema za kvalifikacije za evropsku elitu.

 

U intervjuu za "Novosti", Terzić kategorično tvrdi da članovi uprave ne mogu da donesu veliki novac u posrnuli klub.

 

- Ne postoji u Srbiji uprava koja može da donese u klub veliki novac iz svojih privatnih firmi, to se nikada nije dešavalo u Crvenoj zvezdi u njenoj prošlosti, niti se može očekivati da se to desi u budućnosti. Ne treba očekivati ni da država donosi novac profesionalnim klubovima, ima država svojih problema - rekao je Terzić.

 

Generalni direktor insistira da od njegovog dolaska u klub nije došlo do zaduživanja "nijedan dinar kod banaka".

 

- Nama preostaje ili eskont "Gaspromovog" ugovora od pet mililona evra ili prodaja nekog igrača, ali samo pod uslovom da taj igrač ostane do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona - ističe on.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Takođe, Zvezdin glavni funkcioner tvrdi da je Miodrag Božović najbolji trener na ovim prostorima, i da u klubu mora da ostane "što duže, bar tri godine". Takođe, u slučaju Marka Grujića, verovatno najtraženijeg igrača crveno-belih u poslednjih nekoliko godina, generalni direktor je ponovio da je svim zainteresovanim klubovima rečeno da on pre avgusta ne ide sa Marakane.

 

- Zvezdi je potreban novac da bi živela i mora da prodaje igrače, ali sigurno ne pre kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Nama je ona fokus, jer to takmičenje donosi 15 miliona evra direktnih prihoda i još 15 miliona indirektnih. Ili bar Liga Evrope.

 

- Zato postoji mogućnost da se sa nekim klubom dogovorimo sada i da sada dobijemo potreban novac, a da Grujić ide tek krajem avgusta. Zvezdi je potrebnije sada pet miliona evra, nego osam u avgustu sledeće godine. A na proleće nema međunarodnih utakmica koje mogu da podignu tržišnu cenu igrača. Ne smem ni da pomislim, ne daj bože, da se igrač povredi na proleće.

 

Za kraj, Terzić, koji je i dalje u ostavci, napomenuo je da mu je drago što su navijači prepoznali njegov rad.

 

- Nisam opterećen materijalnim bogatstvom, jer da jesam ne bih sedeo u Zvezdi i radio za 15.000 evra godišnje nego bih imao svoju agenciju, radio kao menadžer i bio bih najbolji menadžer. Samo tu ima velikog novca. Međutim, satisfakcija mi je na drugoj strani, sportski i poslovni uspeh sa klubom koji volim - zaključio je Zvezdan Terzić.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    8. decembar 2015 | 23:59

    Kralju. ..tu si. ..boriš se. ..nisi pobegao. ..poštovanje .

  • N. S

    9. decembar 2015 | 00:14

    Ta kako da ne.

  • Nikola

    9. decembar 2015 | 00:45

    Puna podrska Terzicu , na razumem vas koji ga terate ali sam siguran da bi vi i svakog sledeceg terali !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA