ŠTA URADIŠE SRPKINJE: Neverovatan poraz odbojkašica na startu olimpijskih kvalifikacija

Srbija vodila 2:0 i 24:21 u četvrtom setu. Veliki psihološki udarac već na startu turnira u Istanbulu

  • 0

U prvom meču kvalifikacionog Olimpijskog turnira u Ankari neočekivan poraz Srbije od Holandije - 3:2 (20:25, 28:30, 28:26, 30:28, 15:11) posle retko viđenog preokreta!

Korak unazad napravila je naša selekcija kada je odlazak na planetarnu smotru sporta u pitanju. Koliko čudan meč i koliko neočekivan epilog na kraju u turskoj prestonici.

Neverovatno šta su Srpkinje propustile u četvrtom setu, a posle vođstva 2:0. Pre nerealizovane tri meč lopte imale su 18:9 i praktično grogiranog protivnika kojeg su vratile u igru sopstvenim greškama.

Tako izgubljen četvrti set praktično je psihički "ubio" Terzićeve izabranice koje nisu mogle da se sastave u presudnom setu. Rivalke su lako stigle do 5:0, 7:0 sve posle toga bila je nemoguća misija za plave da se vrate u život. Ukratko peti set je delovao kao da Holanđanke igraju protiv amaterki koje su juče uzele loptu u ruke! Kratak trzaj koji je doneo 13:10 i kakvu-takvu nadu prekinut je posle tajmauta holandskog tima.

Ono što možda i bude gore po Srpkinje jeste to što su umesto viđena tri boda uspele da osvoje samo jedan protiv ekipe koja je daleko od ranga evropskih prvakinja.

Ništa nije naslućivalo da će se sve tako loše završiti po Srbiju. Lako do 2:0 u setovima i ubedljiva igra vodili su ka tome da će sa tri starta poena Srbija sigurno zakoračati ka cilju - Londonu u julu mesecu.

Šta se međutim desilo plavim devojkama, to samo one znaju. Poraz koji na kraju možda ne bude presudan za put u London, moraće do tančina da izanalizira Zoran Terzić i njegovi pomoćnici, a pred meč u četvrtak protiv svetskih prvakinja Ruskinja.

Taj meč počinje od 13 časova.

Dve najbolje selekcije izboriće plasman u polufinale, a samo pobednik turnira obezbediće plasman na Olimpijske igre u Londonu.

(Telegraf.rs)

/>

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA