Federer otkrio pakleni plan: Ovako pored Đokovića želi do zlata na Olimpijskim igrama!

Švajcarski miks dubl biće veoma jak u Rio de Žaneiru, a možda i glavni favorit za zlato

  • 7

Rodžer Federer je objavio da će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nastupati sa Martinom Hingis u miksu. Švajcarac ističe kako su mu Olimpijske igre veoma bitne, a imaće potporu u vidu velike Gren slem šampionke i trenutno jedne od najboljih dubl igračica.

>>> Anonimni srpski teniser je pobedio Đokovića: Novak neće imati priliku za revanš! (FOTO)

Svestan je Rodžer da teško može u singlu da se nosi protiv Novaka Đokovića, koji je bio apsolutno dominantan u 2015. godini, ali će u miksu nesumnjivo biti jedan od favorita za najviše odličje pored sjajne Martine Hingis.

- Igraću sa Martinom u miks dublu. Jako sam uzbuđen oko svega toga jer zajedno nismo igrali skoro 15 godina - rekao je Rodžer Federer, koji je istakao da mu je ona bila jedan od idola dok je bio tinejdžer.

- Ugledao sam se na nju dok sam bio mlađi i mislim da je bila najneverovatniji talenat. Ima godina skoro kao i ja, a Grend slemove je osvajala dok sam ja još igrao u Švajcarskoj kao tinejdžer. Jako sam uzbuđen oko svega - naglašava Federer.

Najtrofejniji Gren slem teniser i Martina Hingis su poslednji put mešovite parove igrali 2001. godine na Hopman kupu, koji su i osvojili.

- Uviek sam govorio da su mi Olimpijske igre jako važne. Na svim OI sam do sada bio odličan, odlično iskustvo, odlična motivacija i inspiracija... Tako da mi je Rio, očigledno, jako važan - zaključio je treći teniser sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA