Nacionalni stadion na Novom Beogradu, FSS želi finale LŠ i LE!

Generalni sekretar FSS Nebojša Ivković govorio o opcijama za gradnju stadiona

  • 12

Grad Beograd ponudio je nekoliko lokacija za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, a kao najbolje rešenje u ovom momentu ocenjuje se na Novom Beogradu i naselju Ivan Ribar, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

 

Na "Danas konferens centru" generalni sekretar FSS Nebojša Ivković imao je izlaganje sa temom "Opcije za gradnju Nacionalnog stadiona u Srbiji" i tako upoznao prisutne sa trenutnom situacijom u vezi realizacije ovog projekta za budućnost srpskog fudbala.

 

Stadion bi trebalo da bude bez atletske staze, multifunkcionalan kapaciteta preko 50.000 sedišta i pored svih pogodnosti, FSS bi mogao da konkuriše i za organizaciju najvećih evropskih takmičenja - finala Lige šampiona, finala Lige Evrope ili UEFA Superkupa. Pored toga, stadion bi bio na raspolaganju svim srpskim klubovima u UEFA takmičenjima.

 

SC FSS, Stara Pazova Fifa, Uefa, Fss, Fudbalski Savez Srbije

Foto: Marko Todorović

 

Stručne službe UEFA pružiće punu ekspertsku pomoć, a nakon opredeljivanja za određenu lokaciju predložiće idejna rešenja isklađena sa najboljom praksom prilikom izgradnje sličnih objekata u Evropi.

 

Ranije je premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će država obezbediti 150 miliona kroz tri godine za izgradnju stadiona u Beogradu koji bi bio najbolji u regionu i šire.

 

Ucesnici konferecije bili su državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Predrag Peruničić, Ben Vikeri iz kompanije Populous iz Londona, bivši član Izvršnog odbora FSS i nekada član Komiteta za gradnju novog Vemblija Dobrivoje Tanasijević.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kriza

    15. decembar 2015 | 16:17

    Gecu glupost dugo nisam cuo. Graditi stadion od €300 miliona za jednu budjavu reprezentaciju u kojoj ne igra ni jedan igrac kome je stalo do iste je ponizavajuce za sge Srbe. U medjuvremenu imamo prvu ligu gdje u 21. Vjeku tek pocinju da dobijaju najjadnije reflektore 90% prvoligasa. Za te pare dragi moji mogu se renovirati 10 stadiona ubdrzavi koji bi jam omogucili da budemo domacini svetskih i evropskih prvenstava a ne jedne utakmice finala LS, LE ili SK. Mislite o tome

  • Dado

    15. decembar 2015 | 15:49

    Stace vam nacionalni stadion kad nam vecina fudbalera ima obe lijeve noge koce ih gledati!

  • Zoran

    15. decembar 2015 | 15:52

    Narod nems hleba da jede a vi smisljate samo neke prevare i projekte gde cete se ugraditi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA