Kako je Živković prodat za siću: Pantić nije hteo, morali smo da se okrenemo Andriji!

Još jedan dokaz da je talentovani fudbaler prodat u bescenje

  • 18

Andrija Živković je, protiv Borca, najverovatnije odigrao svoj poslednji meč u dresu Partizana. Jer, ako ove zime ne napusti Humsku, crno-beli će morati da plaćaju penale Piniju Zahaviju.

 

Takva je odredba ugovora koji je sačinila bivša uprava, a tadašnji potpredsednik Ratomir Babić je za Novosti otkrio da je neminovnost bila dati ''zlatnu koku'' u bescenje.

 

>>> Božinov prekinuo mučenje Partizana: Borac pao u Humskoj u 84. minutu! (VIDEO)

 

- Mi smo tada bili u ozbiljnom finansijskom problemu, sa neisplaćenim zaradama, premijama, pretnjama štrajkom. Najbolje bi bilo da smo mogli da podignemo kredit, ali kako nismo, tražili smo mogućnost da preživimo - rekao je Babić i nastavio:

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

- Kako je situacija sa Pantićem bila takva da nije želeo da produži ugovor morali smo da se okrenemo Živkoviću i produžimo saradnju na još tri godine. Moram da kažem da smo tada otvoreno i korektno razgovarali i sa Andrijinim ocem Jovicom i sa menadžerom Đorđevićem. Da se razumemo, mi kao klub imamo prava da raspolažemo sa našim igračem, sa delom kojim je Partizan u tom trenutku raspolagao. Pri dogovoru oko novog ugovora, Andrijinom ocu smo obećali 15 odsto od prodaje, dok je sa Đorđevićem dogovoreno da njemu pripadne deset odsto.

 

Babić je potom objasnio kako je tekla prodaja Živkovića.

 

- Darko Grubor i ja smo otišli, uz saglasnost Upravnog odbora, u Tel Aviv i tamo precizirali aranžman, po kojem smo 50 odsto prava na igrača prodali za 1.250.000 evra. Moglo bi se reći da je sa sportske strane ta odluka koja je doneta bila odlična, ali sa finansijske loša - jasan je bio Babić u razgovoru za Novosti.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rumljan

    17. decembar 2015 | 07:32

    Prvo proterati svu bagru,drugo dovesti ljude koje vole partizan, trece proterati sve igrace koji su nekim delom vlasnistvo nekog menadzera,cetvrto dovoditi mlade igrace i ulagati u akademiju, peto nema odlaska igraca pre 23 godosim ako nije neka prevelika cifra.. Itd itd eto sta mislite da se tako malo radi, makar da probamo

  • Miile sa dva i

    17. decembar 2015 | 08:29

    nema ovde bez prave privatizacije leka.....lako je prodati,daj zaradite nešto

  • SRB

    17. decembar 2015 | 09:46

    Treba ukinuti menadzerske agencije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA