BOŽIĆ: Teško je opisati situaciju kada paničiš, a vodiš 20 razlike

Košarkaši Mega Leksa pobedili su u Pioniru ekipu Partizana sa 85:78

  • 19
Foto:aba-liga.com

Foto:aba-liga.com

 

Petar Božić, trener Partizana, rekao je posle poraza od Mega Leksa da je teško objašnjivo kako ekipa koja ima skoro 20 poena razlike uđe u paniku.

 

Košarkaši Mega Leksa pobedili su u Pioniru ekipu Partizana sa 85:78, a mladi tim Dejana Milojevića uspeo je da u poslednjih 14 minuta nadoknadi čak 18 poena zaostatka i zabeleži veliki trijumf, koji ga je približio plasmanu u plej-of.

 

- Veoma težak poraz za nas s obzirom na to da smo vodili 18 razlike polovinom treće četvrtine. Imali smo dogovor, koji je bio usmeren na stvari koje Mega radi najbolje i dobar deo utakmice smo ga ispoštovali. Teško je rečima opisati situaciju kada si na 20 razlike i uđeš u paniku i počneš da zapostavljaš sve one stvari koje si dobro radio u prvom poluvremenu i koje su ti donele prednost. Pobedom večeras smo mogli da uđemo u dobru seriju i dobro raspoloženje.

 

Vanja Marinković, kapiten crno-belih, ističe da ekipa mora odmah da se okrene ka narednoj utakmici sa MZT-om.

 

- Imali smo pad u toj trećoj četvrtini, gde smo izgubili prednost od 18 razlike. To je neobjašnjivo. Okrećemo se MZT-u. Moramo da izvučemo pouke iz ove utakmice.

 

Trener Mega Leks Dejan Milojević kaže da su njegovi momci odigrali hrabro.

 

Foto:aba-liga.com

Foto:aba-liga.com

 

- Danas smo prikazali dva lica. U prvom poluvremenu ništa nismo igrali, dozvoliii smo 10 ofanzivnih skokova i igrali previše mekano. Nismo bili agresivni u odbrani koja je naš zaštitni znak ove sezone i bili smo impresionirani atmosferom u Pioniru. Većina igrača je prethodnih sezona igrala u mlađim selekcijama i nije imala priliku da igra u ovakvoj atmosferi. U drugom poluvremenu smo odigrali kako treba a na sve to smo i nadoknadili veliki deficit u skokovima koji smo imali u prvom poluvremenu. Imali smo i 12 ukradenih lopti što je takođe odlično. Ovo je jako bitna pobeda za nas, pokazali smo karakter kao i do sada tokom sezone, kada smo se više puta vraćali iz minus 20. Moji momci su odigrali hrabro i ja im čestitam na tome. Hvala navijačima koji su me toplo dočekali kao i svaki put kada gostujem u Pioniru.

 

Milenko Veljković istakao je važnost pobede zbog plej-ofa.

 

- Jako bitna pobeda za nas, dobili smo jednog od glavnih konkurenata za plej-of i napravili veliki korak ka top 4. Preostaje nam da u narednim utakmicama damo sve od sebe i sačuvamo mesto koje vodi u plej-of. U prvom poluvremenu smo igrali mnogo mekano, verovatno i pod utiskom publike. U drugom delu utakmice smo uspeli da se trgnemo, preokrenemo meč u svoju korist na kraju zasluženo slavimo.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    20. decembar 2015 | 01:33

    Pakuj se bozicu ako imas imalo obraza.Kako vas bre nije sramota da rusite klub i kaljate ime,klub koji vas je stvorio i od koga ste zaradili lepe pare a ovako mu vracate,bolje je da se krene od nule pa polako nego ovako da se brukate i da se ovi mutanti velikog vodje slade nasim porazima, vodje i njegovih pulena covica,raznjatovica koji su uspeli uz vasu pomoc da ukaljaju ime koje nesto u svetu kosarke znaci.

  • bobadila

    19. decembar 2015 | 23:17

    Ko su bre ovi?

  • 11213

    20. decembar 2015 | 06:50

    E, takvu situaciju resava trener, a Partizan ga nema. Aj' ti lepo na pecanje i oslobodi mesto nekome ko zna i hoce da radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA