Ivan Ćurković se vratio u Humsku: Izabran je za prvog čoveka Partizana!

Legendarni golman će biti na čelu Radne grupe crno-belih u prelaznom periodu do izbora novog rukovodstva

  • 20

Ono o čemu se pričalo poslednjih dana sada je i definitivno potvrđeno na Upravnom odboru Partizana - Ivan Ćurković se vratio u fudbalski klub Partizan i predvodiće klub tokom prelaznog perioda.

Ćurković se nalazi na čelu Radne grupe koja je formirana u ponedeljak i koja će voditi Partizan do vanredne sednice Skupštine, koju mora da sazove odlazeći predsednik Zoran Popović.

Mocartsport je izvestio da su članovi Radne grupe su još predsednik Sportskog društva Milorad Vučelić, generalni sekretar SD Milan Obućina, potpredsendik fudbalskog kluba u ostavci Vojislav Nedić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev i predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić.

Sastanak je trajao gotovo dva sata, a novinare je o stavovima sa UO obavestio Milomir Gligorijević, član Upravnog odbora.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Upravni odbor je povukao pravi potez. Zamolio je legendu Partizana da preuzme vruć kolač u ruke i da sa tehničkim timom, u kome su profesionalci poput generalnog i sportskog direktora, gospode Vazure i Ilijeva, kao i Vučelića, Obućine i Nedića, vodi operativne poslove kluba.

-Do Skupštine, nadam se dostojanstvene, na kojoj ćemo narednom Upravnom odboru predati klub i koji će zateći sređeno stanje, posebno u administrativnom smislu“, rekao je Gligorijević.

Gligorijević je napomenuo da su svi članovi dosadašnjeg Upravnog odbora podneli i potpisali neopozive ostavke 11. decembra u 3.27, bez iakvih pritisaka, i da je redosled poteza jasan.

Sledi Vanredna skupština, koja mora biti zakazana u roku od 30 dana od tog datum. Do 11. januara. A održana najkasnije 90 dana posle sazivanja, što znači da bi proces mogao da se otegne do početka aprila. Realnost je drugačija, očekuje se da Zoran Popović, iako je bio odustan, u što kraćem roku odredi datum sednice najvišeg klupskog tela.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Do tad Partizanom rukovodi pomenuta Radna grupa na čelu sa Ivanom Ćurkovićem. O treneru Ljubinku Druloviču nije bilo reči na sastanku. Ni o Ivanu Šaponjiću, za koga se pominje da ima ponudu Benfike vrednu 1.500.000 evra.

- Nismo razgovarali ni o čemu osim o organizacionim detaljima. Zato smo i imenovali telo koje nije Upravni odbor u tehničkom mandatu, već je stručno i kvalifikovano, da pripremi Skupštinu i podnese joj čiste račune - objasnio je Milomir Gligorijević, uz potvrdu da na sednici nije bio Zoran Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA