Ćurković: Partizan je bio u goroj situaciji kad je Zvezda bila šampion Evrope

Novi prvi čovek crno-belih veruje da će se njegov klub oporaviti od trenutne situacije, kao pre 24 godine

  • 18
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Predsednik Upravnog odbora Partizana Ivan Ćurković rekao je da je taj fubalski klub bio i u težoj situaciji od trenutne, da "sportski rezultati nisu toliko tragični" i da je prioritet da se stabilizuje ekipa.

Prvi koraci su već preduzeti, Ljubinko Drulović je napustio Humsku i novi trener će biti Ivan Tomić.

Ćurković se u prvoj izjavi javnosti kao novi prvi čovek crno-belih prisetio perioda iz 1991. godine, kada je večiti rival Partizana bio šampion Evrope i sveta.

- Sportski rezultati nisu tako tragični. Bilo je i gore, na primer 1991. godine kada je Crvena zvezda bila šampion Evrope, dominirala u Jugoslavili, a mi smo brzo uspeli da se oporavimo, pa da za godinu dana osvojimo Kup, a potom i titulu - rekao je Ćurković u prvom obraćanju javnosti.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Skupština fudbalskog kluba Partizan trebalo bi da bude sazvana do 11. januara, odnosno mesec dana od podnošenja ostavke kompletnog Upravnog odbora.

- Zakazivanje Skupštine nije sada naš prioritet, već da igramo fudbal - rekao je Ćurković koji je bio predsednik Partizana u dva mandata ukupno osam godina.

Najbliži saradnici biće mu sportski direktor Ivica Iliev, predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić, generalni sekretar JSD Milan Obućina, direktor fudbalskog kluba Miloša Vazura, predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić i potpredsednik u ostavci Vojislav Nedić.

- Napravili smo grupu sa privremenim mandatom i ja sam na njenom čelu. Prioreti su da stabilizujemo ekipu i da nadjemo stručna rešenja - rekao je Ćurković i dodao da "nikada nije ni odlazio iz Partizana".

- Moje prisustvo u Partizanu nikada nije ni dovodjeno u pitanje. Uvek sam bio tu, član sam klupske Skupštine. Nije to ništa novo - rekao je Ćurković.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    21. decembar 2015 | 22:09

    Stara komunjara, kao kameleon je...neuništiv.

  • "UŠATI" i mali partizai

    21. decembar 2015 | 23:47

    Jednom prvak Evrope i Sveta, uvek prvak Evrope i Sveta! Zna Ćurković da je vrh jedina mera uspeha!

  • Djenka 1989

    21. decembar 2015 | 23:03

    Uprava napolje a ostali svi. Sa vama uvek neka komedija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA