I SA 40 GODINA SMEČOVAO KAO MLADIĆ: Pogledajte oproštajnu utakmicu Dejana Brđovića (VIDEO)

Legendarni odbojkaš koji je preminuo u 49. godini, od aktivnog igranja odbojke se oprostio 2006. godine u hali Jezero u Kragujevcu

  • 5

Cela Srbija je sa tugom i nevericom dočekala vest da je u 49. godini života preminuo legendarni srpski odbojkaš Dejan Brđović.

>>> Preminuo legendarni srpski odbojkaš Dejan Brđović

Njegova trofejna profi karijera je trajala pune 24 godine, a oprostio se sa punih 40 od aktivnog igranja. U kragujevačkoj hali Jezero priređen je veliki spektakl koji su uveličali brojni velikani srpske odbojke i proslavljeni reprezentativci.

Sav prihod sa revijalnog meča bio je preusmeren u humanitarne svrhe, za pomoć devojci kojoj je trebalo da bude urađena operacija i presađivanje koštane srži.

I tada, sa 40 godina, pokazao je kakav je igrač bio od čijeg smeča su strepeli mnogi velikani evropske i svetske odbojke.

Posle meča se u govoru zahvalio svom velikom prijatelju Željku Tanaskoviću za pomoć tokom karijere, i za sve što je učinio za srpsku odbojku.

- Ja moram da predam trofej Željku, kao mom najboljem prijatelju, sa kojim sam delio krevet mnogo godina i zahvalan sam mu za sve što je pomogao i meni i ostalim.

Ni Željko Tanasković nije štedio reči hvale na račun Brđovića.

- Zahvalio bih se Dejanu za sve što je uradio za našu odbojku, animirao je veliki broj mladih i poveo je našu generaciju. Svi naši rezultati imaju i njegovog udela - rekao je legendarni Željko Tanasković na oproštajnoj utakmici Dejana Brđovića.

Pogledajte i kako je to izgledalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA