Bivši kapiten Zvezde srušio Partizan u Pioniru! Da li je Božiću uručio otkaz? (FOTO) (VIDEO)

Treći vezani poraz crno-belih izazvao je revolt Grobara u Pioniru, koji su čak zahtevali i smenu trenera Božića na kraju meča

  • 91

Partizan je izgubio od Igokee sa 73:66 u Pioniru i time сu crno-beli vezali treći poraz u ABA ligi. Vuk Radivojević je predvodio goste iz Republike Srpske sa 26 postignutih poena, a postigao je i ključnu trojku u poslednjem minutu meča, kada je odbio poslednji napad Partizana, posle čega je Igokea stigla na nedostižnih +7.

Crno-beli su prvobitno u prethodnom periodu vezali tri pobede u regionalnoj ligi, posle čega su se mnogi navijači ponadali da bi mogli da se umešaju i u borbu za plej-of. Ipak, vezali su posle toga tri poraza, čime su došli u tešku situaciju. Navijači su sa tribina u završnici meča čak i skandirali ''Pero, odlazi'', revoltirani lošim rezultatima, smatrajući trenera ekipe glavnim krivcem za takvu situaciju.

Božić je bio veoma nervozan tokom meča, čak je u jednom trenutku u finišu treće deonice bacio flašu vode u naletu besa zbog loše odbrane svoje ekipe. Bio je pod strahovitim pritiskom uoči meča, jer mu je uprava oduzela jednu platu, a Berić je čak izjavio da sledeća opomena znači i otkaz, ili raskid ugovora.

Pred trenerom Partizana je veoma teška situacija, a da li će ''preživeti'' na klupi posle novog, 11 poraza u sezoni, kao i posle skandiranja nezadovoljnih navijača, ostaje da vidimo.

PARTIZAN: Cvetković 5, Aranitović 2, Džons 8, Murić 5, Marinković 2, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović 6, Vrabac 5, Vilson 20, Anđušić 9

IGOKEA: Pašajlić, Krstić 10, Ćapin 8, Pešaković 2, Kesar 5, Mikulić 0, Buker 12, Milošević 3, Radenović 7, Radivojević 26, Talić

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

Partizan je počeo meč mnogo agresivnije i od starta je na krilima raspoloženog Vilsona stvorio prednost, koja je do kraja četvrtine iznosila +11, na semaforu je posle 10 minuta igre bilo 22:11.

Druga deonica je počela efikasno na obe strane, ali je brzo crno-belima stao napad, pa je Božić u ranoj fazi druge deonice iskoristio oba tajm-auta. Partizan je u napadu odigrao znatno slabije taj period igre, a ni Igokea se nije proslavila.

Ipak, pogodili su nešto više šuteva, pa su do poluvremena smanjili razliku na - 6. Bilo je u jednom trenutku i samo četiri poena razlike za crno-bele, ali je Milutinović u poslednjem minutu meča pogodio dva bacanja i tako postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 34:28.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

Posle 15 minuta odmora Partizan je u trećoj deonici ponovo vratio +10 prednosti sa dva vezana na početku te deonice, ali je onda usledio pad u igri crno-belih, pa je Igokea pet minuta pre kraja 3. četvrtine došla na -3. Do kraja treće četvrtine Igokea je čak uspela da dođe i do prednosti. Vuk Radivojević je u poslednjem napadu pogodio za dva za 50:48 posle tri četvrtine, što je izazvalo bes Petra Božića, koji je revoltiran zbog loše odbrane svojih igrača bacio flašicu sa vodom.

Gosti su bolje počeli i četvrtu četvrtinu, a pet minuta pre kraja stekli su i +10. Održali su dvocifrenu prednost do 3 minuta pre kraja, ali je onda usledila serija Partizana, koji su sa linije penala napravili seriju od šest poena, pa smo videli neizvesnu završnicu u Pioniru. Ipak, sve je rešio Vuk Radivojević trojkom u poslednjem minutu meča, čime je Igokei vratio +7, a to se ispostavilo i kao konačan rezultat meča - 73:66.

Najefikasniji u redovima Igokee bio je Vuk Radivojević sa 26 poena, pratio ga je Buker sa 12, a dvocifren je bio i Ćapin, koji je upisao 20 poena.

U Partizanu je najraspoloženiji bio Džamar Vilson, koji je postigao 20 poena, ali su ostali igrači podbacili, pošto je Anđušić upisao 9 poena, a Džons 8, što se ispostavilo kao nedovoljno.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

ABA liga, 17. kolo:

Subota:

Metalac – Sutjeska 84:78

Cedevita – Krka 70:60

Nedelja:

Tajfun – Crvena zvezda 63:73

Partizan – Igokea 66:73

Ponedeljak:

MZT Skoplje – Mega Leks 18.00

Zadar – Budućnost 21.00

Utorak:

Olimpija – Cibona 19.00

TABELA: Cedevita 14-3, Budućnost VOLI 14-2, Crvena zvezda Telekom 13-4, Mega Leks 10-6, Krka 8-9, Metalac 7-10, MZT 7-9, Tajfun 7-10, Zadar 7-9, Partizan 6-11, Igokea 6-11, Olimpija 6-10, , Cibona 6-10, , Sutjeska 5-12

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoks

    27. decembar 2015 | 18:32

    GROBARI, POZDRAVIO VAS JE DEDE MRAZ. ALI OD PAKETIĆA NEĆE BITI NIŠTA. NISTE BILI DOBRI... SVI VAS POBEDJUJU , I NISTE ZASLUŽILI. DRUGA LIGA!!!! AHAHAHAHAHAHA. MRZIM PARTIZAN!!!!

  • cuki cz

    27. decembar 2015 | 17:01

    Igokea vs Igokea ja navijam ovde za sudije

  • Nikola

    27. decembar 2015 | 18:29

    Nikad neces dobiti utakmicu jer ne znas da je vodis....partizan ima igrace za 5 ekipe sigurno a vidi ga gde je. Samo jedno pitanje za bozica KOLIKO TI IGRA ARANITOVIC?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA