Neviđena glupost Nju Inglanda odvela Petriotse u poraz!

Risiver Metju Slejter bukvalno oklonio trijumf Džetsima

  • 2

Njujork Džetsi ostvarili su izuzetno bitnu pobedu nad Nju Ingland Petriotsima, i to u produžetku, čime su zadržali šanse da se plasiraju u plej-of, utakmicu pre kraja regularnog dela sezone.

Specifičnost ove dramatične utakmice je neverovatna glupost stručnog štaba Petriotsa što je ih je na kraju odvelo u poraz i ugrozilo im lidersku poziciju pred doigravanje.

Naime, pošto je meč ušao u produžetak, risiver Metju Slejter je posle bacanja novčića imao pravo biranja: ispucavanje ili primanje lopte.

Slejter je, po instrukcijama trenera, izabrao ovo prvo. Ispostavilo se da je to bila kobna greška.

Kao što je poznato, u takvim situacijama u gotovo 99 posto slučajeva igrači se odlučuju da prime loptu, jer onda kreću u napad, samim tim prvi dobijaju priliku da postignu tač-daun ili fild-gol.

Prema pravilima, ekipa koja u produžetku prva postigne tač-daun pobeđuje, dok u slučaju fild-gola, protivnik ima priliku da uzvrati.

U meču Džetsa i Petriota desilo se upravo ovo prvo, tač-daun, i to iz prve akcije u produžetku, pa je tako domaći tim sačuvao izglede za plasman u doigravanje, pošto sada drži sudbinu u svojim rukama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA