TRANSFERI I TRAČEVI 2016! Nova godina je, znate li gde će oni?

Gde će Nemanja Vidić, da li će Čelsi uspeti da se ratosilja Kolumbijca i zašto se Parižanima ne žuri da prodaju Lavecija? Ove i mnoge druge transfer teme i dileme smo načeli u tekstu pred vama, a odgovore na njih dobićemo u narednih mesec dana, nadamo se burnog prelaznog roka.

  • 1

Kada kažeš sport u januaru, nekima je prva pomisao četiri skakaonice, mnogima je glavna asocijacija na prvi mesec u godini Australijan Open, ali ako ćemo realno, i dalje je najviše onih za koje je fudbalski prelazni rok "sport broj 1" u uvodu nove godine.

Spremite se, polećemo!

Od prvog pa do poslednjeg dana januara trajaće, verujemo, uzbudljiva fudbalska pijaca, možda ne onoliko turbuletna i sadržajna kakva zna da bude na leto, ali pred nama je sasvim sigurno mnogo zanimljivih priča o selidbama igrača koje ćete svakog dana, UŽIVO, moći da pratite i na našem portalu.

>>> Grujić dobio radnu dozvolu, promocija u Liverpulu je 4. januara!

Mali broj transfera se već dogodio ili su na putu da budu ozvanične, pošto je dogovor za mnoge već "pao".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Nemački mediji tvrde - Andrija Živković u Dortmundu!

Evo završenih poslova:

Iskusni italijanski defanzivac i dosadašnji igrač Napolija Đandomeniko Mesto (33), prešao je u Panatinaikos, što mu je, zanimljivo, prvi angažman van Serije A. Bivši saigrač Nenada Milijaša iz Vulverhemptona Met Džarvis ozvaničio je saradnju sa Noričem ugovorom po kome je sada punopravni član "kanarinaca", za koje je do sada igrao na pozajmici iz Vest Hema.

Jonas Hofman je dres Borusije iz Dortmunda (7 mečeva, 1 gol) zamenio za onaj Borusije iz Menhengladbaha, a debi u novom klubu bi mogao da ima upravo protvi doskoršanjih saigrača, u prvom kolu "prolećnog" dela sezone. Saga o Marku Grujiću je pred srećnim završetkom i njegova selidba u Liverpul, makar ona papirološka, biće završena takođe u januaru, s tim da će Zvezdin fudbaler ostati do kraja sezone na Marakani...

>>> Italijanski šampion želi Matića!

Ali, ono veliko tek nailazi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U opticaju je mnogo potencijalnih "bombi" i za očekivati je da čujemo najmanje jednu "detonaciju".

Nemanja Vidić ima prejak ugovor u Interu da bi ga se lako odrekao, mada mu je status kod Manćinija sveden na gledanje utakmica sa klupe ili sa tribina. Za Srbina se interesuju mnogi klubovi, pominju se Milan, moskovski Spartak, stidljivo i, reklo bi se najmanje ostvarivo, Crvena zvezda.

Iako njegov agent uporno tvrdi da stameni Užičanin nigde ne mrda ovog januara, u Interu postoji jaka volja da se oslobode Srbina, a i njemu bi dobro došao klub gde bi igrao u kontinuitetu posle dugo vremena.

Ezekjel Laveci (30) je takođe igrač za koga postoji velika verovatnoća da će u januaru promeniti klub. Skupoceni "ulov" Pari Sen Žermena iz Napolija odavno je izgubio mesto u startnoj postavi, i s obzirom na to da mu ugovor sa "svecima" ističe na leto, ovo je poslednja prilika da šampion Francuske zaradi nešto od njegove prodaje.

To "nešto" je gotovo simbolična suma u odnosu na onu koju su Parižani svojevremeno izdvojili za njega, pa zato i nisu u žurbi da prodaju Argentinca.

Liverpul i Totenhem su prvi na listi klubova koji bi ga videli u svojim redovima.

>>> Đuričić: Sa Zvezdom u Ligu šampiona, to je moja želja!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Radamel Falkao je za kratko vreme prošao put od napadačkog čuda od igrača do reputacije potpunog promašaja najpre Mančester junajteda, pa onda i Čelsija. Teško je poverovati da Kolumbijac ni na "Old Trafordu", ni u Londonu nije uspeo da prikaže ni delić onoga što je radio u Atletiku, ali je tako.

Odgovorni u Čelsiju su kao prioritet svih prioriteta označili raskid saradnje sa Kolumbijcem, ali da ovaj spoj zaista nije trebalo nikad da se desi svedoči i novi problem koji je iskrsao.

Naime, Falkao se nedavno povredio i odsustvovaće do sredine januara, a možda i duže, što znači da u takvom stanju nijedan klub neće želeti sa njim da rizikuje, a to opet znači da bi lako mogao i da ostane u Čelsiju i tako od londonskog kluba naplati sve što je dogovorio: 190.000 evra NEDELJNO, ukupno 4,5 miliona evra do isteka pozajmice na leto!

Pred vama su potencijalni transferi o kojima se najviše priča u ovom trenutku

Gabrijel Agbonlahor (Aston Vila) - Al Ahli, Al Vasl?

Saido Berahino (VBA) - Čelsi, Totenhem?

Gokan Inler (Lester) - Milan, Šalke?

Bojan Krkić (Stouk) - Čelsi, Liverpul, Mančester junajted?

Kajl Laferti (Norič) - Lids, Palermo?

Sadio Mane (Sautempton) - Bajern, Mančester junajted?

Kevin Miralas (Everton) - Milan, Marsej, Monako?

David Ospina (Arsenal) - Bešiktaš?

Andros Tauzend (Totenhem) - Njukasl, Sanderlend?

Viktor Valdes (Mančester junajted) - Atlas (Meksiko), Selta

Džejmi Vardi (Lester) - Čelsi, Mančester junajted?

Pjer-Emerik Obamejang (Borusija D.) - Liverpul, Mančester siti, Totenhem?

Las Bender (Bajer) - Arsenal?

Ešli Kol (Roma) - Aston Vila, Kristal Palas?

Gonzalo Iguain (Napoli) - Arsenal, čelsi

Nolito (Selta) - Arsenal, Barselona?

Martin Odegard (Real Madrid) - Seltik, Hetafe, Rajo?

Arjen Roben (Bajern) - Mančester junajted?

Simone Zaza (Juventus) - Kristal Palas, Vest Hem, Votford?

Alešandre Pato (Korintijans) - Arsenal, Liverpul, Stouk, Totenhem?

Transferi, tračevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA