Posle pehova na putu, Jagodina dočekana carski, pa primila pet golova u Gani (FOTO)

Ipak, pamti se ambijent pred 20.000 hiljada gledalaca na stadionu "Baba Jara" na meču između srpske ekipe i Asante Kotoka

  • 6

Fudbaleri Jagodine izgubili su rezultatom 5:0 u istorijskoj, međunarodnoj prijateljskoj utakmici u Gani od Asante Kotoka.

Ekipa je zbog kašnjenja aviona iz Istanbula kasno u noć doputovala u Akru i pratično sa aerodroma stigla na stadion u Kumasiju. Posebno je velika bila razlika u temperaturi, koja je bila 35 stepeni u plusu znatno uticala na rezultat i igru. Takođe, po sletanju glavni grad Gane, Jagodinci su ostali bez svog prtljaga i opreme.

Ipak, pamti se ambijent pred 20.000 hiljada gledalaca na stadionu "Baba Jara" na meču između srpske ekipe i Asante Kotoka, koji je bio 24 puta šampion Gane i dva puta osvajao Ligu šampiona Afrike.

Već u 12. minutu domaći tim dolazi u prednost, pokušao je golman Stamenković da odbrani svoj gol ipak strelac je Frimpong. Posle velikog pritiska na gol Jagodine i izvanredne akcije već u 14. minutu Asante vodi sa 2:0 a strelac je Niame. U 28. minutu najbolja šansa u prvom poluvremenu za Jagodin,u ali se Frensis posle odlične akcije našao u ofsajdu.

Zatim u 30. minutu sa nekih 25 metara šutira Nemanja Milošević, ali na pravom mestu golman Anan koji sjajno interveniše.

U 32. minutu fenomenalan šut Donkora koji pogađa neodbranjiv deo gola Stamenkovića, za prednost od 3:0.

Foto: fkjagodina.org.rs Foto: fkjagodina.org.rs

Igrao se 55. minut kada je Kotoko povećao prednost na 4:0, drugi pogodak Donkora, a 5:0 bio je rezultat u 63. minutu kada je nespretno reagovala odbrana, a strelac je Dauda.

Bilo kako bilo, Jagodina je napravila odličan potez dolaskom u Ganu, a ostvareni su važni kontakti sa ljudima iz ovog dela sveta dok su skauti mogli na delu da vide potencijalna pojačanja.

Asante Kotoko: Anan, Frimpong, Tufur, Ričards, Ahmed, Nijame, Ovusu, Džekson, Sarfo,Dauda i Donkor.

Jagodina: Stamenković, Mozez, Mirkailo, MIladinović, Mijatović, Frensis, Janković, Ivanović, Milošević, Ristić i Mihailović. Igrali su još Avudu i Agijapong.

Foto: fkjagodina.org.rs Foto: fkjagodina.org.rs
Foto: fkjagodina.org.rs Foto: fkjagodina.org.rs
Foto: fkjagodina.org.rs Foto: fkjagodina.org.rs

(Telegraf.rs/fkjagodina.org.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UE

    4. januar 2016 | 06:24

    Skauti sa koje strane? Ako te neko nabije 5:0, kakvi skauti, kakvi bakrači

  • Jagodinac

    4. januar 2016 | 01:24

    Evo sav drhtim od uzbudjenja, kontakti su nam toliko vazni da ja ocekujem bolji standard vec po povratku nase fudbalske ekspedicije. Ljudi pa ja nema za kartu do Novog Sada, koga bre vise zabole za nazovi fudbalere Jagodine i slicne!!! Di su bre nasi novci?!?!?!?!

  • Zeljko

    4. januar 2016 | 02:06

    Jade .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA