IZBORI BEZ IZBORA: Lukić jedini kandidat za predsednika Zvezde

Aktuelni predsednik neće imati protivkandidata na predstojećim izborima

  • 0

Predsednički izbori u FK Crvena zvezda ipak će imati samo jedan mogući scenario - reizbor aktuelnog predsednika Vladana Lukića. On je prikupio 500 potpisa i kandidovao se za drugi mandat na čelu kluba sa "Marakane". Izborna komisija će danas dostaviti prijavu Upravnom odboru, koji će u roku od 72 časa doneti odluku da li se ona prihvata. Izbori u Ljutice Bogdana biće održani od 26. do 28. maja i Lukić će najverovatnije biti jedini kandidat, pošto poslednji rok za podnošenje kandidature ističe 6. maja.

Očekuje sa da Lukićeva kandidatura bude odobrena i da aktuelni predsednik u ponedeljak javnosti i navijačima predstavi izborni program.

- Kada smo raspisali izbore, predsednik Lukić rekao je da će odluku o kandidaturi doneti u zavisnosti od toga ko će se kandidovati za predsednika. Tačnije, ako se kandiduje neko ko može da ponudi više klubu u svakom pogledu, Lukić je rekao da neće tražiti novi mandat. Izbori su raspisani pre četiri i po meseca i niko se nije kandidovao. Ja sam očekivao da će kritičari današnje uprave koji su se javljali po medijima kandidovati, ponuditi program, tražiti podršku za njega i pokazati na delu ono što govore – da oni znaju bolje da vode klub. Nažalost, kada je trebalo preći sa reči na dela, svi su nestali - rekao je za portal "Mojacrvenazvezda" dugogodišnji član Upravnog odbora Dušan Mrakić.

Iako rukovodstvo Crvene zvezde već mesecima pokušava da ubedi najvijače i javnost da će klub funkcionisati po principu Reala ili Barselone, demantuju ih sopstvena dela. Za razliku od navijača španskih klubova, članovi Crvene zvezde neće imati izbor, jer je Lukić jedini kandidat, pa se postavlja pitanje kakav je to izbor kada imate samo jednu opciju. Takođe, nije jasno ni zašto niko nije prihvatio da izađe Lukiću na crtu i u kakvoj se zaista finansijskoj situaciji klub nalazi, kada niko neće da se kandiduje za njegovog predsednika?

U medijima su se pominjala imena direktora "Telekoma" Branka Radujka, kao i biznismena Milana Popovića. Lukić je predsednik Zvezde postao 2009. godine, a "crveno-beli" su do sada pod njegovim vođstvom osvojili jedan Kup Srbije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA