Amerikanci objasnili zbog čega je Boban Marjanović najvoljeniji igrač u NBA

Srpski košarkaš ne prestaje da intrigira medije "preko bare"

  • 6

Popularnost Bobana Marjanovića u Americi je obrnuto proporcionalna njegovoj minutaži u San Antoniju, što dokazuje sve veći broj tekstova o srpskom džinu iz Boljevca kraj Zaječara.

>>> Marjanović odličan, Jokić dobar, Bjelici preseo Božić! (VIDEO)

Poslednja u nizu priča o "misterioznom velikom čoveku" iz Srbije pojavila se na uglednom portalu "Business insider" u kome autor pokušava da objasni otkud to da je košarkaš koji je odigrao samo 21 utakmicu ove sezone, i to svaku na "kašičicu", toliko "zapalio" navijače u Americi. I to ne samo one naklonjenih San Antoniju.

- Verovatno nijedan tim u NBA nije bolji od San Antonija da iskopa skrivene dragulje i pretvori ih u vrsne igrače. Poslednji primer je Boban Marjanović, 221 cm visoki Srbin koji je bio daleko ispod radara pre početka sezone - piše u uvodu opširnog teksta o našem košarkašu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

O rastućoj popularnosti Srbina u Sjedinjenim Državama, navodi se dalje, svedoči i podatak da je pre izvesnog vremena otvoren tviter nalog pod nazivom "Da li je Bobi igrao?" koji ima više od 1000 "folovera".

Jasno je da su i u Americi prva asocijacija na Bobija njegovi gabariti koji ga čine najlakše uočljivim za publiku širom košarkaških arena. Mnogi su se u početku pitali o kome je reč, ko je "big guy", ali sada, pošto je Greg Popovič stekao više poverenja u Marjanovića, svi znaju za bivšeg centra Mege i Crvene zvezde.

>>> Bobi novogodišnji hit u Americi: Pogledajte s kakvim montažama ulazimo u 2016. (FOTO)

I ne samo da ga prate, vole ga.

- Ljubav košarkaških fanova prema Bobanu počinje i pre njegovog izlaska na parket. Navijače će uvek da privuče prizor tolikog čoveka. Boban je visok 221 cm, toliki je otprilike i Njujorkov Kristaps Porzigins, ali je za razliku od njega Marjanović pravo pokretno čudovište - navodi se u tekstu.

Printskrin: instagram/bobimarjanovic13 Printskrin: instagram/bobimarjanovic13

>>> HEJ BOBI, TI SI CAR! Marjanović objasnio što ga igrači i navijači Sparsa obožavaju! (VIDEO)

Autor takođe podseća na tri najbolje partije Marjanovića ove sezone, kada je definitivno postalo jasno da on nije samo cirkuska atrakcija za navijače, već istinski dobar i vrlo upotrebljiv košarkaš jednog od najjačih timova na svetu.

- Boban je protiv Filadelfije postigao 18 poena, protiv Minesote 17, a nedavno je ostavio odličan utisak i kada je Juti ubacio 13 poena. Pa, ipak, on i dalje igra vrlo malo, tek sedam minuta u proseku po meču, i za to vreme beleži više nego solidnih 5 poena i 3 skoka.

Posebna priča su Bobijevi intervjui na engleskom koga još nije do kraja savladao, što je Amerima vrlo simpatičan detalj i zbog čega im je Srbin još više prirastao za srce.

Sezona u NBA nije stigla ni do polovine, a Bobi je već osvojio Ameriku. Tome se malo ko nadao.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alo

    8. januar 2016 | 16:55

    Bravo brate samo napred.... Osvetli obraz nas Srba i pokazi da mi nismo cudovista, da smo dobar i kulturan narod

  • Igor89

    8. januar 2016 | 17:29

    Mnogo mi je drago zbog Bobija, sto napreduje iz utakmice u utakmicu, i sto dokazuje, da je igrac za NBA. Samo jedna ispravka, Porzingis je pokretniji i brzi od Bobana, uostalom imate youtube i utakmice New Yorka, pa pogledajte .

  • Vladimir Grobar

    8. januar 2016 | 17:40

    Da je kojim slucajem Jokic bio igrac Zvezde onda bi njegove slike samo visile po novinama, o njemu bi se pialo kao o Bogu...ali nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA