DEBAKL ZVEZDE PROTIV FENERA: Miler nije mogao sam, Veseli je bio noćna mora za crveno-bele!

Izabranici Dejana Radonjića ubedljivo poraženi od turskog tima, a kada su god pokušali da se primaknu isprečio se bivši košarkaš Partizana - 88:65

Crvena zvezda jednostavno nema lek za Fenerbahče!!! Aktuelni srpski i regionalni šampion po četvrti put ove sezone poražen je od turskog tima rezultatom 88:65 (20:23, 8:18, 18:22, 19:25)

Za razliku od onog prijateljskog susreta u Zadru i dvomeča u okviru grupne faze Evrolige, ovoga puta crveno-beli su poklekli u drugom kolu TOP 16 faze najelitnijeg košarkaškog takmičenja. Krcat Pionir nije napravio razliku...

>>> Pionir zviždi Bogdanu, a on uz smešak šutira dalekometne trojke na zagrevanju! (VIDEO)

Jako je teško juriti protivnika, zadržati snagu u odbrani i uspeti da se vratiš u meč protiv bilo kog tima, a pogotovo protiv ekipe kao što je Fener. Upravo to je Zvezda morala da radi, jer su crveno-beli bili u zaostatku još od kraja druge četvrtine.

Gosti su serijom 9-0 prekinuli egal koji je vladao sve do njihovog poslednjeg napada u prvoj četvrtini. Zvezda se primakla na dva poena zahvaljujući Mileru, ali je američki krilni centar zaradio treću ličnu grešku što je bio kraj ideja domaćeg tima u napadu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Plus 13 na poluvremenu samo je bila najava šta će se dogoditi u nastavku jer je Fener već na polovini treće četvrtine imao +20 i rešenu utakmicu. Jan Veseli je bio nezaustavljiv u drugom poluvremenu i olako je došao do dabl-dabl učinka.

Crveno-belima je nedostajao stari Maik Cirbes koji nije mogao ništa da pogodi. Dobio je dve blokade od Veselog, promašio tri bacanja, kao i nekoliko zicera. Štimac ga nije zamenio pošto je za nijansu bio i gori.

Jović je zatajio sa asistencijama, Lazić je već u prvoj četvrtini dobio treću ličnu i nije bio upotrebljiv, dok se više očekivalo i od Kinsija. Pogodio je prva dva bacanja, a onda stao. Odbrana? Očajna. Svi odreda. Veliki broj ofanzivnih skokova košarkaša Fenera i zakucavanja u momentu kada ih niko ne čuva.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poslednji trzaj Zvezda je imala na početku poslednje četvrtine kada je Miler vezao pet poena i smanjio razliku na -11, ali je stvar u svoje ruke ponovo uzeo Veseli i put Fenera ka pobedi je bio otvoren.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Datome sa 21 poenom i šest skokova, Bobi Dikson je stao na 17, Veseli je imao 15 poena i isto toliko skokova uz pet blokada, Judo i Antić su dodali po 12 poena.

U redovima Zvezde, Kvinsi Miler je upisao 21 poen i bio je jedini dvocifren u domaćem timu. Gudurić je dodao 9, Jović 8, Kinsi i Štimac su imali 6, Cirbes i Micić po 5, Dangubić 4 i Lazić 1.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Meč je počeo bučnim navijanjem Delija, ali i sa dva promašena šuta crveno-belih. Kaznio je to Dikson s druge strane i pogodio trojku na ulasku u drugi minut. Crveno-beli su dosta nervozno izašli na parket, jer su pravili neke početničke greške. Srećom po njih i Bogdanović je napravio korake na ulasku u treći minut, inače bi bilo 7:0 za goste. Međutim, Judo je to ''ispravio'' sa linije penala.

Isti igrač je nedugo zatim faulirao Cirbesa koji je pogodio samo jedno bacanje. Pre toga Jović se upisao u listu strelaca - 3:9. Na isteku 5. minuta stajalo je 12: 7 za Fener posle poena Dangubića, ali je Veseli već u narednom napadu pogodio za dva. Pionir je eksplodirao kada je Kinsi ubacio svoj četvrti poen u 6. minutu. Nagazio je za tri poena...

Televizijski tajm-aut nije doneo ništa dobro Feneru pošto je Veseli promašio svoje četvrto uzastopno bacanje, ali je Kinsi potom faulirao Bogdanovića koji je trebalo da ide na liniju bacanja, ali su sudije ''stavile'' loptu sa strane.

Kvinsi Miler je vezao četiri vezana poena i smanjio razliku na 14:13 za Fener. Obradović je morao da zatraži minut odmora koji je doneo prvo vođstvo Zvezde. Judo je promašio, a Dangubić sjajno probio odbranu za 15:14.  Miler je nastavio da zatrpava koš turksog tima u prvoj četvrtini i pogodio je novu trojku za 18:16. Na kraju prve četvrtine na semaforu je stajalo 23:20 za Fener, posle koša Diksona uz dodatno slobodno bacanje.

Cirbesa nije išlo ni na početku druge deonice i morao je da prepusti mesto Štimcu koji je nastavio tamo gde je Nemac stao - promašio je. Prve poene u drugoj četvrtini postigao je fener na 8.23 minuta do kraja poluvremena -25:20.

Neko kao da je začarao Fenerom koš pošto su Štimac, dva puta, i Simonović promašili zicere u jednom napadu. veseli je to kaznio za 29:20 što je bila serija od 9-0 računajući i prvo poluvreme.

Svoje prve poene u drugoj četvrtini Zvezda je postigla na isteku 15. minuta. Cirbes se odlično snašao pod košem i smanjio na 29:22. Stefan Jović je iskoristio grešku Fenera u Napadu i trojkom vratio crveno-bele u život - 29:25.

Miler je sa linije bacanja smanjio na 27:29, ali Datome i Antić su napravili seriju 5-0 i ponovo odveli svoj tim na zavidnu prednost. Veliki problem za zvezdu u 18. minutu bila je i treća lična greška Milera. Antić ga je prevario na iskustvo, a potom i pogodio dva bacanja - 36:27.

Fener je u poslednjem minutu druge deonice prvi put došao do dvocifrene prednosti posle trojke Diksona, a Judo je samo dolio ''so na ranu'' za 41:28 u korist turskog tima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poprilično neutralisani Maik Cirbes treću četvrtinu započeo je jednim pogođenim slobodnim bacanjem za 29:41. Simonović je smanjio na 41:31, ali Datome je nastavio sa sjajnom partijom, kao i Dikson za 46:31. Fener je napravio seriju 8-0 trojkom Antića i Radonjić je zatražio tajm-aut pri rezultatu 49:31 za goste.

Gudurić je zauzeo svoje mesto na parketu i odmah je pogodio trojku u 24. minutu za 36:52, da bi Cirbes ponovo pogodio samo jedno bacanje za 37:52. Mogla je Zvezda još više da se približi, međutim Tejić je promašio oba bacanja. Datome je to kaznio za +20 turskog tima - 57:37.

Trojkom Micića Zvezda je uspela da na poslednji odmor ode ispod 20 poena razlike, koliko je najčešće bilo u trećoj četvrtini - 63:46.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Košarkaši Zvezde imali su u 32. minutu priliku da se približe Feneru kada je Gudurić bio u kontri za -15. Veseli je bio sjajan u odbrani, ali vredi pomenuti da je mladi bek poslednju deonicu započeo trojkom. Ono što nije uspeo Gudurić jeste Kvinsi Miler. Vezao je pet poena i smanjio razliku na -11.

Međutim, vrlo brzo je ponovo bilo +16. Veseli je zakucao i pogodio trojku uz zvuk sirene. Datome je u 35. minutu ubacio svoj 19. poen i nastavio da održava razliku - 74:58. Sam je Dikson ostao u 36. minutu i pogodio je svoju treću trojku za 79:60.

Miler je pogodio još jednu trojku za 85:63, da bi Dikson pogodio sa linije 6.75 za konačnih 88:65.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ¥

    8. januar 2016 | 21:39

    Sta vam Veseli grobar radi. :-D :-D :-D Moraju novi obruci da se stave.

  • 1233

    8. januar 2016 | 19:27

    Ajmo Zvezdo!!

  • Ko ste vi

    8. januar 2016 | 22:00

    Ooo, Janeee Grobareee...ooo, Janeee Grobareee...gazi, gazi limenke...Jan Veseli rasformirao fmp iz zeleznika...Bravo za Bogdana, bravo za Zoca...ponizili,izgazili, samleli vestacku tvorevinu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA