Grujić uporedio Klopa sa trenerom Zvezde: Ima tu vrlinu kao Grof! (VIDEO)

Marko Grujić je za Zvezda TV sumirao utiske posle boravka na Enfildu, gde je

  • 15

Marko Grujić se vratio u Beograd posle potpisivanja ugovora sa Liverpulom, a po dolasku u Beograd odmah je došao u Pionir da bodri Zvezdu. Tamo je od strane Delija dočekan ovacijama, a pojedini su mu čak i zapevali himnu slavnog engleskog kluba ''You ''ll never walk alone''.

>>> Grujić je beli Pol Pogba!

Zvezdin biser, koji se od leta seli na Enfild ističe da još uvek sumira utiske.

- Polako sumiran utiske, nije mala stvar što sam proveo dva-tri dana u kampu na Enfildu i u samom gradu. Doneo sam lepe utiske iz Liverpula, ali i obaveze. Dobio sam program kog treba da se pridržavam i sada ću usmeriti misli na Zvezdu. Igraću narednih šest meseci kao i pre potpisa, biće to isti Marko Grujić - poručuje Grujić u novoj epizodi Zvezda TV.

Crveno-beli u ponedeljak počinju pripreme kojima se svi raduju prema njegovim rečima.

- Neću se promeniti. Sigurno nećete videti od mene da neću da potrčim, uklizam ili da postavim nogu. Biću još požrtvovaniji i voleo bih da na leto poželim sreću saigračima nadam se u Ligi šampiona i sigurno da ću dolaziti da navijam kad budem u prilici.

Printskrin: Liverpool TV Printskrin: Liverpool TV

Malo je nedostajalo da Grujić već sada zaduži opremu Liverpula.

- Sam trener Jirgen Klop je govorio da sam mu sada potreban, ali nisam odustao od želje da osvojim titulu sa Zvezdom. Imamo sjajnu prednost u odnosu na rivale i voleo bih da završim što sam započeo, da nastavimo niz, da pišemo istoriju i radujem se svakom treningu sa drugarima.

- Klop je rekao da je Zvezda najveći i najtrofejniji srpski klub, veličina Zvezde je poznata u Evropi. Njihova želja je bila da dođem sada zbog povređenih igrača, ali valjda su i oni bili u mojoj koži. Kada igraš za voljeni klub i tek posle titule ili zapaženog rezultata ću biti potpuno zadovoljan i pun samopouzdanja da odem u Liverpul.

Grujić je otkrio i delove razgovora sa harizmatičnim nemačkim stručnjakom i uporedio ga po jednom osnovu i sa Miodragom Božovićem.

- Mislim da je veoma harizmatičan. Ima tu vrlinu kao i Grof. Veoma su slični zbog odnosa sa igračima. mislim da odnos nije čisto profesionalan, već se trudi da ''uđe u glavu'' svakom igraču pojedinačno. Zbog toga ga jako cenim i mislim da je jedan od najboljih stručnjaka.

Od nemačkog stručnjaka je dobio i smernice i instrukcije kako da se ponaša, kao i da pazi na ishranu.

- Klop mi je pričao da narednih šest meseci ostanem fokusiran i da se ne opuštam. Rekao mi je da moram da pazim na ishranu i sve što prati ono na terenu.

- Da ćemo imati pauzu šest ili sedam nedelja uoči početka sezona i da je optimalno da se odmaraš dve do tri, a da kasnije počnem polako da radim i tako spremno dočekam pripreme. Sada će se ići na pripreme u Ameriku, što su promenili, jer se ranije više išlo u Aziju.

Foto: Tanjug/AP/Adam Davy/PA Foto: Tanjug/AP/Adam Davy/PA

Najveći problem Grujić je imao prilikom lekarskih pregleda, jer

- Ležati ispod onih zvukova na magnetnoj rezonanci mi je nešto najgore. Kada sam čuo da je to uslov, bio sam blizu da kažem da ne želim to. Stvarno sam se plašio, minut nisam mogao da izdržim i odmah sam pozvao doktora. Tu se odmah digla panika, ubeđivali su me 15-20 minuta i na kraju sam stisnuo zube. Malo su mi podesili neke stvari i sve se dobro završilo - uz osmeh je objasnio Grujić kako je pobedio strah.

On se osvrnuo i na izuzetno tešku situaciju u Zvezdi, koja će posle njegovog transfera malo da se popravi kada su u pitanju finansije..

- Svi znamo da je finansijska situacija teška, od leta mi igrači nismo dobijali plate. Živelo se od premija zbog vezanih pobeda. Teško je bilo i trenerima u omladinskoj školi, i kuvaru u hotelu, i ljudima oko kluba...

- Opet, ova finansijska injekcija nije mala stvar i do leta ili zime će klub bolje fukncionisati, a meni je ovo bila zdrava priča. Kada me je Klop prvi put pozvao bio sam oduševljen i rekao sam sebi što da ne potpišem sada. U glavi sam mislio da taj čovek možda neće pozvati ponovo, prva šansa je i najbolja. Hteo sam tako da pomognem i saigračima i sivma, malo se to odužilo, napravila se španska serija sa srećnim krajem.

Grujić je priznao i ko će mu od saigrača najviše nedostajati.

- Vule je već rezevisao karte. Moram da organizujem da mi dolazi dva puta nedeljno, stvarno ne mogu bez njega - zaključio je Grujić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    9. januar 2016 | 23:34

    Pa kad je oduvek Klop želeo da bude kao Grof...to mu je bio trenerski uzor,zbog njega je postao trener

  • kladionicar

    9. januar 2016 | 22:17

    Kladim se da ce ga za 4 kola poslati u treceligasa na posudbu i onda ga na proljece zamijeniti za 2 kosacice za kosenje stadiona...

  • pitagora

    10. januar 2016 | 12:20

    Klop ima puno titula, a grof ni jednu,kao ni Grujic - i koja je onda sličnost između ta dva trenera?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA