SRBIJA DEMOLIRALA HRVATSKU: Savićevi Delfini ''udavili'' protivnika u krcatoj Areni (FOTO)

Srpski vaterpolisti pokazali zašto su aktuelni svetski i evropski šampioni - 13:6

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije samo pobedila selekciju Hrvatske na otvaranju Evropskog prvenstva u Beogradu! Izabranici Dejana Savića pregazili su aktuelnog olimpijskog šampiona pred 11.000 navijača u Areni - 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2).

Repriza finala SP u Kranju (11:4), viđena je i u prvom kolu grupe B čime je nastavljena dominacija nad komšijama koji su poslednji put slavili protiv Delfina 2010. godine u polufinalu EP u Zagrebu (10:9).

>>> Gol koji je "zapalio" Arenu: Mandićeva bomba pod prečku Hrvata! (VIDEO)

Hrvatska nije imala ni promil šanse da načini iznenađenje protiv Srbije. Čak ni kad su poveli sa 1:0, jer je prednost Barakuzda vrlo brzo anulirana, a do kraja četvrtine stvari su došle na svoje mesto (3:1).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kapiten Hrvatske Josip Pavić branio je nekoliko teških šuteva našeg tima, ali mu je trebalo tri para ruku da di zaustavio sve projektile Delfina. Razigrao se Mandić, pratio ga je Prlainović i na poluvremenu smo imali četirti gola viška - 7:3.

>>> SRAMOTA! Hrvatska himna je ponovo izviždana, ništa nismo naučili (VIDEO)

Vredi pomenuti da je nekadašnji igrač Partizana, a sada Pro Reka vezao treći, četvrti i pet gol našeg tima, a ovaj poslednje pomenuti je bio pravo malo remek-delo. U trećoj deonici bilo je jasno da će Hrvati doživeti potop u glavnom gradu Srbije, jer su se razigrali i ostali vaterpolisti.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pavić je bio na vetrometini i samo je gledao kako mu ''buše'' mrežu, dok je odbrana našeg tima bila granitna. Ukoliko je nešto i prolazilo, tu je bio Branislav Mitrović. U poslednjoj deonici i Gojko Pjetlović.

Najefikasniji u našem timu bili su Mandić i Prlainović sa po tri gola.Mitrović je dao dva, Ranđelović, Jakšić, Ćuk, Nikić i Gocić po jedan. U redovima Hrvata Šetka je dao dva, Bušlje, Lončar, Pavlović i Petković po jedan.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Hrvatska je preko Šetkea prva povela na ovom meču posle dva neiskorišćena napada (po jedan na obe strane). Filipović je pogodio prečku, a Hrvatska pri rezultatu 1:0 nije iskoristila igrača više posle isključenja Aleksića.

S druge strane i Sukno je zaradio kaznu od 20 sekundi van terena, ali je Pavić odbranio šut Filipovića. U ponovoljenom napadu Prlainović je pocepao mrežu, mada je Pavić ponovo prstima zakačio.  u 4. minutu na semaforu je stajalo 1:1, a Mitrović je u narednom napadu Hrvatske odbranio zicer.

Na dva minuta pre kraja prve četrvtine Srbija je prvi put povela. Ćuk je povukao kontru i šutirao, ali je Pavić odbranio. Međutim, Ranđelović je bio najspretniji i pogodio je za 2:1. Nedugo zatim proradio je i Mandić za 3:1, posle sjajne odbrane Mitrovića s druge strane. Moglo je da bude i 4:1, ali je Pavić upisao novu odbranu posle šuta Prlainovića. Ipak, na kraju prve deonice bilo je dva gola viška za Srbiju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Hrvati jesu prvi došli do lopte, ali je Srbija prva stigla do gola preko Mandića. vaterpolista Pro Reka je iskoristio igrača manje i matirao Pavića. Isti igrač je postigao i peti gol, ali je Bušlje u međuvremenu bio spretniji od Mitrovića- 5:2. Stigli su Hrvati do 5:3 preko Lončara, dok Pavić ništa nije mogao protiv Prlainovića u 6. minutu druge četrvtine (6:3).

Poluvreme je završeno vođstvom Srbije rezultatom 7:3 pošto je Jakšić savladao Pavića, dok Hrvati nisu iskoristili igrača više. Doduše, jesu. Ali im je gol poništen pošto je selektor Tucak u tom momentu zatražio tajm-aut. Kada je video da su Barakude matirale Mitrovića pokušao je da se izvuče, ali sudije su bile neumoljive.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pavić jeste treću četvrtinu započeo sjajnom odbranom, ali posle udarca Ćuka ništa nije mogao. Srbija je povela sa 8:3 i drugom minutu nastavka.   Filipoviću je poništen gol zbog faula Nikića, Hrvati ništa nisu mogli Mitroviću u nastavku, a Nikić i Stefan Mitrović su povisili vođstvo na 10:3. Nikakva odbrana nije pomagala Hrvatima. Igrač više u 7. minutu doneo je Srbiji vođstvo od 12:4. Gocić je bio neumoljiv i tim rezultatom se otišlo na poslednji odmor.

Pitanje pobednika je bilo izvesno već na kraju poluvremena, a poslednja deonica je otvorena golom Prlainovića za 13:4.  Pjetlović je upisao odbranu sredinom deonice, kada je zaustavio Sukna. Peti gol Hrvatske delo je Pavlovića posle isključenja Aleksića.

Gocić je, po mišljenju sudija, napravio nesportski faul i isključen je na dva minuta pre kraja meča, dok je Hrvatska smanjila na 13:6 preko peterca. Petković je bio strelac za konačnih 13:6.

Ukoliko niste bili u Telegraf Sport od početka, podsetite se i kako je tekao naš blog uživo:

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

20.22 - Poznati su sastavi koji će započeti ovaj vaterpolo klasik

Srbija: Mitrović, Prlainović, Aleksić, Mandić, S. Mitrović, D. Pijetlović, Filipović.

Hrvatska: Pavić (K), Sukno, Burić, Petković, Bukić, Lončar, Joković.

20.16 - Prisutnima se najpre obratio predsednik Srbije i Organizacionog odbora Tomislav Nikolić. Zatim je gromoglasne aplauze dobio i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. kao i predsednik VSS Milorad Krivokapić.

20.10 - Zvižduci zastavama, himna Bože pravde.

Tokom defilea zastava učesnica EP, zvižducima su ispraćene one koje predstavljaju Hrvatsku, Crnu Goru, Nemačku, Mađarsku i Tursku. Nedugo zatim začulo se Bože pravde, a ne bi trebalo zaboraviti ni aplauz koji su Rusi dobili.

19.53 - Trubači grme u Areni, opširnije POGLEDAJTE OVDE.

19.35 - Svoj 100. meč za reprezentaciju odigraće levoruki bombarder Dušan Mandić.

- Hrvati su potpuno rasterećeni, u nas će toliko očiju da gleda. Ako se skoncetrišemo, ne izgorimo u želji pred toliko navijača, mislim da ne bi trebalo da brinemo za pobedu - rekao je Mandić.

19.20 - Fotkom iz Arene, javlja se i reporter Telegrafa koji je na licu mesta. Budite uz naš portal i prvi saznajte najvažnije vesti vezane za meč Srbije i Hrvatske.

A photo posted by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

19.05 - EP je počelo pobedom Španije nad Slovačkom rezultatom 13:4, dok je u našoj grupi Francuska savladala Maltu sa 17:7.

19.00 - Podsetite se i poslednjeg susreta između Srbije i Hrvatske u Kazanju.

18.45 - Srbija ima bolji međusobni skor od Hrvatske - 16 pobeda, dve nerešene i osam poraza.

18.30 - Na Evropskom prvenstvu u Beogradu biće odigrano tačno 100 utakmica.

Tim selektora Dejana Savića pokušaće da na domaćem terenu ostvari ''het-trik'', posle zlatnih medalja u Ajndhovenu i Budimpešti, kao i da ponovi uspeh iz 2006. godine kada je na Tašmajdanu osvojeno prvo zlato pod imenom Srbija.

- Favoriti smo i to niko ne može da ospori. Međutim, i Hrvatska dolazi sa željom da ostvari dobar rezultat i neće se unapred predati. Mi smo u pravoj formi i nadam se da ćemo to pokazati na najbolji način“, rekao je Savić uoči premijere sa nekadašnjim zemljacima Hrvatima - rekao je Savić.

Golman Hrvatske, Josip Pavić, je istakao:

- Očekujem spektakl i punu Arenu. Mi smo svoj cilj ispunili vizom za Rio i bićemo rasterćeni – rekao je Pavić.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA