Zvezda od očaja do sjaja: Miler sam pobedio Slovence!

Amerikanac zablistao u prvom trijumfu crveno-belih u 2016. godini

  • 60

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se na pobednički kolosek posle tri vezana poraza (Efes, Cedevita, Fenerbahče).

Ekipa Dejana Radonjića savladala je Olimpiju u Ljubljani rezultatom (77:69) zahvaljujući izuzetnom šuterskom izdanju u trećoj deonici i pet uzastopnih trojki u tom periodu!

Ali, pre svega, raspoloženom Kvinsiju Mileru, najboljem i najefikasnijem igraču gostiju sa 25 poena!

Crveno-beli su od minimalnog vođstva 48:47 za tili čas pobegli Ljubljančanima na 64:51, ali su dozvolili "zmajčekima" seriju 12:0 i prilazak na samo "minus četiri" dva minuta pre kraja!

Nesvakidašnji dalekometni rafal pokrenuo je Micić, nastavili Simonović i Gudurić, koji je ubacio dve trojke, od kojih jednu uz faul, da bi tačku na vrhunsko šutersko izdanje stavio najbolji igrač u "Stožicama" Kvinsi Miler.

Foto: Union Olimpija/Ales Fevzer Foto: Union Olimpija/Ales Fevzer

Izgledalo je da će četvrta deonica, posle Zvezdinih "+13", biti stvar rutine po goste, ali se pretvorila u paničnu reakciju Beograđana nakon serije Olimpije, i spašavanje vođstva svom silom, uz mnogo problema., promašaja i izgubljenih poseda.

Srećom, imala je Zvezda izuzetnog Milera koji je minut pre kraja pogodio trojku za "plus sedam" i umirio razgoropađene Ljubljančane.

Tako su se Beograđani revanširali "zmajčekima" za poraz iz prvog dela sezone, jednog od pet u ABA ligi, i nastavlili poteru za Cedevitom koja ima pobedu više od srpskog prvaka.

Foto: Union Olimpija/Ales Fevzer Foto: Union Olimpija/Ales Fevzer

Pored Milera, najveći doprinos trijumfu dao je Maik Cirbes, sa 15 poena jedini preostali "dvocifreni" u pobedničkom sastavu, koji je i ovoga puta, kao u nekoliko mečeva ove sezone, igrao sa mnogo oscilacija.

Uz njih, važne role imali su Tarens Kinsi i Marko Gudurić, prvi sa 9 poena, a drugi sa 7 i dve važne trojke u već opisanom "rafalu" kojim se Zvezda odvojila u trećoj deonici.

Zvezda je dugo tražila pravu igru. Olimpija je vodila od starta, najviše sa devet poena, da bi crveno-beli pronašli pravi ritam tek u završnici poluvremena i serijom 14:4 prešli u vođstvo.

U nastavku meča samo su ga još jednom ispustili!

Foto: Union Olimpija/Ales Fevzer Foto: Union Olimpija/Ales Fevzer

Trojkaški napad na koš Olimpije bio je, činilo se, udarac koji je oborio Slovence "na patos", ali su Beograđani posle velikih "+16"(71:55 u 35. minutu) pokazali da još uvek imaju mnogo toga da poprave u igri.

Do trojke Milera, gosti su bili bez poena pet minuta, a Olimpija je za to vreme zatrpavala koš protivnika i došla u priliku da preokrene. Srećom, Zek Rajt je na "-4" zasrljao i napravio faul u kontri, ali ni tada igrači srpskog tima nisu mogli da odahnu. Ali jesu posle akcije koju je maestralni Miler krunisao trojkom iz ćoška, na isteku napada Zvezde, minut pre kraja meča...

Preostali deo utakmice bio je stvar rutine za crveno-bele...

ABA liga, 19. kolo

Subota

Tajfun – Zadar 66:82

Metalac – Krka 83:77

Nedelja

Cedevita – Budućnost 57:81

Partizan – Cibona 85:82

MZT – Sutjeska 71:75

Ponedeljak

Olimpija – Crvena zvezda 69:77

Igokea – Mega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    11. januar 2016 | 17:18

    Zvezda je smesna u napadu, sve je jedna velika tuga, nigde kretanje bez lopte, nigde akcija za sutera, nigde brzi napad, samo pik i pik i pik, bez napada posle istog vec pokušaj dodavanja Cirbesu... Gospodine TRENERU, pogledajte malo barem kretanje na 2k16, imate tamo akcije svih ekipa, mozda nesto uspemo da odigramo. Tužno.

  • Nikola

    11. januar 2016 | 18:46

    Jadno.Covicu otvori oci, promenio si 10 igraca pomaka nigde.Mucno jedva.Menjaj trenera.

  • batko

    11. januar 2016 | 18:47

    Covicu, dokle ces da nam treniras strpljenje sa ovom neznalicom od trenera! Otera ćete i ovo malo navijaca sto je ostalo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA