Šta je, čim ne igramo protiv Hrvata, nema vas nigde?

Sva energija i navijački entuzijazam potonuli su na dno bazena, ispumpali se kao balon pred meč sa Maltom, koji je pratilo upola manje ljudi nego duel sa Hrvatima na otvaranju

  • 11

Izgleda da je prosečnom srpskom navijaču vaterpola trofejni sport postao toliko nevažan, izuzev onda kada naš nacionalni tim igra protiv Hrvatske, ili se bori za zlato.

Dobro, bre, da li je uopšte bitno ko nam je rival kad imamo ovakav "drim tim" da ga gledamo sada kada je tu u Beogradu i juri treću uzastopnu evropsku krunu?

>>> ZAMALO 20 RAZLIKE: Srbija uz lakši trening do najubedljivije pobede u istoriji!

Na primeru dva uvodna meča mogli smo najbolje da vidimo kakvo je raspoloženje navijača za vaterpolo i šta bi mogli da očekujemo u nastavku prvenstva, kada je reč o podršci.

>>> Pala krv u bazenu, Srpkinje i Nemice odigrale meč za infarkt (FOTO)

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Protiv "kockastih", na otvaranju Evropskog prvenstva, ključalo je u Areni, igla nije mogla da padne pored rekordnih za vaterpolo 11.000 navijača. Došla je i pobeda. Blistava pobeda. Ispisana najlepša vaterpolo bajka...

- Nadam se da će navijači i dalje dolaziti u ovolikom broju do kraja - ponadao se Andrija Prlainović posle meča sa Hrvatima. Želja mu se nije ispunila.

Već u narednom meču - navijačka oseka na tribinama!

>>> Ko zna kad ćemo ponovo igrati u ovakvom ambijentu (FOTO)

Sva energija i navijački entuzijazam potonuli su na dno bazena, ispumpali se kao balon, pred meč sa Maltom, koji je pratilo upola manje ljudi. Razlog? Neatraktivan rival? Ok, jeste protivnik manje vredan pažnje, ali je Srbija vodeća svetska vaterpolo sila, sila koja juri ka svom trećem uzastopnom zlatu. Dominantnija kao nikad pre. Sa potencijalom da se prošeta do zlata. Sa najboljim igračem sveta u svojim redovima i plejadom vrhunskih majstora ove igre.

Pa, zar to nije dovoljan razlog da tribine budu pune svaku utakmicu, makar protivnik bili i malteški autsajderi?

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ako se po ovoj matrici bude odvijalo prvenstvo: jak rival - puna arena, slabiji rival - nezainteresovanost navijača, to navodi na pomisao da bi sve do borbe za medalje tribine najveće hale na balkanu mogle biti poluprazne, jer naredni rival je Francuska, potom sledi duel osmine finala sa, najverovatnije, Slovačkom, a tek u četvrtfinalu bi mogli da imamo prvi ozbiljan zadatak u eventualnom sudaru sa Špancima, kada će nam pomoć navijača biti od velikog značaja.

>>>Hrvatske vaterpolo legende: Nekad je Srbija imala kompleks od nas

Ne bi bilo ispravno ovim redovima kritikovati samo navijače. Vredi pomenuti da su i organizatori uneli pometnju odlukom da veliki kontigent karata podele sponzorima i ko zna kome još, pa su se one našle van domašaja "običnih" ljubitelja sporta, koji ne bi žalili ni vremena ni para da i protiv Malte gledaju vaterpoliste.

Istina, rano je, možda, donositi zaključak o tome da li su navijači pali na ispitu vernosti prema onima koji su sve nas višegodišnjim uspesima zadužili.

Ali, evo, konačno smo dobili šansu da im uzvratimo, i to kakvu: Evropsko prvenstvo u Beogradu, u Areni, a Srbija Guliver među vaterpolo liliputancima. Ako junake iz bazena sada ne podržimo svom snagom, znači da ih ni ne zaslužujemo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(M. B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čisto da se zna

    13. januar 2016 | 19:09

    Ja ne znam da li je pisac teksta uopšte bio u Areni protiv Malte. Prijatna, porodična atmosfera, neverovatno popunjena dvorana za jednu takvu utakmicu. Donji deo skoro popunjen, gornji deo polovično. Pa šta ste očekivali, krcatu Arenu protiv Malte? Takođe, da niste očekivali gromoglasno navijanje protiv Malte?

  • Nenad

    13. januar 2016 | 17:14

    Nije bilo karata u prodaji ustvari bilo je za drugi deo arene a za donji deo rezervisan za posebne navijace koji nisu dosli. Dosta vise cutanja i napadanja vec pitaj te one kojima ste rezerviaali karte zasto nisu bili vidjeni.

  • Sale Pančevac

    13. januar 2016 | 19:18

    Ne treba niko ni da ih gleda iz razloga što se karta nigde ne može kupiti. Želeo sam sutra da pogledam duel sa Francuskom pa sam se zabezeknuo kada su mi preko ticketlina rekli da su karte rasprodate. POkušao sam preko OMW pumpe i isto prošao. A što je najveća SRAMOTA info servis kombank arene nije trenutno u funkciji. Ne bi me začudilo da arena sutra bude poluprazna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA