Da li je Zvezdi pobedom u Atini otvoren put među najboljih OSAM Evrolige?

Pobeda u Atini nad Panatinikosom mogla bi da bude prekretnica Zvezdi u nastavku takmičenja u TOP 16 fazi Evrolige

  • 57

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su najvredniju pobedu u Evroligi na gostovanju. Najvredniju jer su pobedili šestostrukog šampiona Evrope Panatinaikos 74:63 i to na njegovom terenu u Atini, gde nije mnogo timova slavilo do sada.

>>> Jović češkao bradu Raduljici! Tešio ga posle poraza od Zvezde! (VIDEO)

Posle dva stratna poraza crveno-beli su stigli do prvog trijumfa u TOP 16 fazi, koji može da im promeni ceo tok igranja.

>>> Lazić iz prve preko ruke Raduljice: Pogledajte Zvezdinu ključnu trojku za rušenje PAO-a! (VIDEO)

Postoji mogućnost, iako je rano govoriti o tome da ovim trijumfom Zvezda trasira put među osam najboljih, to jest plej-of.

Pobeda će sigurno podići samopouzdanje igračima srpskog šampiona za nastavak takmičenja, a sudeći na kakvom nivou su odigrali ovaj meč, kao i onaj u Istanbulu protiv Efesa, logično je da u predstojećim utakmicama na svom terenu ostvare pobede i još neko iznenađenje na strani.

Sledeće nedelje dolazi Unikaha sa kojom Zvezda može da odigra ravnopravno i da pobedi.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Osim toga crveno-beli imaju i dva meča sa Cedevitom sa kojom takođe mogu da pobede oba puta,  a tu je i Darušafaka sa kojom takođe mogu da se nose, kao i Anadolu Efes koji dolazi u Beograd. Malo jači rival je Lokomotiva sa kojom će teško uspeti da ostvare pobedu u Pioniru. 

Realno gledano Fenerbahče, Lokomotiva su mnogo jači od ostalih, dok sve ostale ekipe mogu da konkurišu za ulazak u četiri u grupi.

Neke analize govore, osam pobeda je dovoljno za prolaz. A Zvezda je već odigrala tri veoma jaka meča i nije otpisana. Zalet je napravljen trijumfom u Atini.

Šta vi mislite, može li Zvezda do istorijskog uspeha i plasmana u TOP 8. Napišite mišljenje u komentaru.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karamdjordje

    15. januar 2016 | 09:24

    Glupo pitanje,naravno daaaaaaa!!!

  • volim zvezdu

    15. januar 2016 | 11:40

    Rano je za takve tekstove ali da imamo sanse imamo da smo dobili efes bilo bi lakse sad trebamo da dobijemo sve kuci i cedevitu u zagrebu ili darasufaku ili i jedne i druge pa onda mozemo da priustimo jedan poraz kod kuce od lokomotive naprimer.Mislim da unikahu mozemo i tamo da dobijemo leze radonji te manje spanske ekipe.Sve u svemu rano je za prognoru ali napred ZVEZDA pa sta bude

  • Doktor

    15. januar 2016 | 09:35

    Sigurno je to da su sanse povecane, ali da je otvoren...pa ima ovde jos 11 utakmica, mnogo znoja i borbe do narednih pobeda i puta u TOP 8. Samo neka nastave sa dobrim igrama...napred Zvezdo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA