Francuzi i Italijani napuštaju Evroligu!

FIBA uspela da privuče nacionalne saveze ovih zemalja čiji će klubovi, umesto Evrolige, igrati Ligu šampiona

  • 3

Klubovi iz Francuske i Italije, oni koji kroz nacionalna takmičenja izbore plasman u Evropu, od naredne sezone igraće najkvalitetnije takmičenje pod okriljem FIBA, a ne kao do sada - Evroligu!

>>> ĐILAS: FIBA Evroliga nudi dva mesta! Međutim, nećemo raditi ništa što bi ugrozilo Zvezdu!

To je epilog sastanka najviših zvaničnika FIBA, predsednika Turgaja Demirela i generalnog sekretara Patrika Baumana, sa predstavnicima Košarkaških saveza Italije i Francuske, kome su prisustvovali i ljudi iz ostalih najjačih nacionalnih saveza: Grčke, Nemačke, Rusije, Španije i Turske.

FIBA je na svom zvaničnom sajtu "okačila" saopštenje u kome, pored ostalog, obaveštava da je postignut dogovor sa nacionalnim savezima Francuske i Italije.

- Francuska i Italija su potvrdile da će klubovi iz tih zemalja učestvovati jedino u takmičenjima pod okriljem FIBA i u domaćim okvirima. Očekujemo da i ostali slede njihov primer - navodi se u proglasu Svetske košarkaške organizacije. 

Dalje se navodi da će radna grupa preduzeti naredne korake u pripremi lige o kojoj se dugo priča, košarkaškoj Ligi šampiona, koju će od naredne sezone pokrenuti FIBA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatko

    15. januar 2016 | 20:52

    Drago mi je... Nadam se da ce ovaj javasluk u Evropskoj kosarci sto pre nestati. Privatna liga steti globalnoj kosarci

  • Vladimir Grobar

    16. januar 2016 | 11:41

    Pa da je normalna liga Zvezda se kao Zvezda nikada ne bi mogla takmiciti u njoj. Kao FMP - da. Tolika dugovanja a igras "najjacu" ligu.

  • MikiGrobarRUSSIA

    16. januar 2016 | 08:52

    privatna kriminalna liga...gora od aba lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA