VEST DANA: Srbija dobila organizaciju olimpijskog turnira!

Pored Beograda, borbe za Brazil vodiće se u Italiji i Filipinima

  • 15

Srpski košarkaši sa velikim optimizmom mogu da se nadaju odlasku na Olimpisjke igre u Rio de Žaneiru, jer će do Brazila ići preko - Beograda!

To je defnitivna odluka Svetske košarkaške organizacije (FIBA), koja je srpsku prestonicu odredila kao jednog od tri domaćina kvalifikacionog turnira, pored Filipina i Italije.

Srbija je, podsetimo, prvi voz za Rio propustila na Evropskom prvenstvu gde nije uspela da dođe do finala, automatski i karte za Brazil, ali će to sada imati priliku da ostvari pred domaćom publikom pred, u to ne treba sumnjati, krcatim tribinama Arene.

Svi turniri će trajati od 4. do 10. jula, na svakom će igrati po šest reprezentacija, a plasman u Rio obezbediće samo prvoplasirani.

>>> Srbija i još 5 zemalja kandidati za turnir decenije!

 

Među kandidatima su, pored Srbije, Francuska, Italija, Grčka, Češka, Kanada, Portoriko, Meksiko, Novi Zeland, Iran, Japan, Filipini, Angola, Senegal i Tunis, a još tri reprezentacije biće određene naknadno, na osnovu plasmana sa poslednjih kontinentalnih šampionata.

Sigurni učesnici OI su SAD, Španija, Litvanija, Argentina, Venecuela, Australija, Kina, Nigerija i domaćin, Brazil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    19. januar 2016 | 16:11

    Ako budemo u najjačem sastavi lagano idemo iz Arene u Rio.Ako izbegnemo Amerikance ponovo lagano do finala sa njima.Mislm da smo ponovo po kvalitetu druga reprezentacija na svetu.Pogotovo sada bogatiji za Marijanovića i Jokića.

  • Tamo vamo

    19. januar 2016 | 17:04

    Imamo sanse

  • nex

    19. januar 2016 | 17:27

    Prva prilika za plasman na Olimpijeske igre, tacnije je popustena porazom od Amerike u finalu svetskog prvenstva, jer sampion sveta ima garantovano mesto na igrama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA