Bobiju spremaju ugovor vredan skoro 60 miliona dolara!

Postoji mišljenje da bi Sparsi već trebalo da osiguraju srpskog centra na duže vreme

  • 4

Boban Marjanović piše zaista sjajnu priču u NBA ligi, koju s pažnjom prate čak i oni koji su po dobijanju informacije da će zaigrati za San Antonio pomislili da taj stil najjače košarkaške lige na svetu ne paše srpskom centru.

Da se ne ponavljamo, Marjanović nije gajio iluzije da će biti važniji i boji od jednog Tima Dankana, i natenane koristi prilike koje mu se ukazuju.

Za tri meseca je osim ogromnog poštovanja publike zavredio i poverenje opreznog Grega Popoviča.

Zato američki mediji već sad tvrde da bi sa Marjanovićem što pre trebalo da bude potpisan novi, višegodišnji ugovor, pošto prvi od 1.2 miliona dolara ističe narednog leta.

Zbog takozvane odredbe Arinas (Arenas provision), koja sprečava druge timove da potpiše igrača pod određenim uslovima, Marjanović bi u prve dve sezone zarađivao 5.628.000, odnosno 5.881.260 dolara.

Tek u trećoj sezoni bi primanja mogla da skoče na čak 22.842.503 dolara, a maksimum bi usledio u poslednjoj godini ugovora sa povišicom od 4.1 odsto, pa bi Bobi onda u sezoni 2019/2020 zaradio 23.768.635 dolara.

Skoro 60 miliona dolara.

- Ovo je moj san. Ako ne razmišljate pozitivno nikada neće uraditi nešto u svom u životu - poručio je Marjanović kada je upitan da li će mu Sparsi ponuditi novi ugovor.

Hoće li, po vašem mišljenju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA