ĐOKOVIĆ RAZMONTIRAO FEDERERA KAO NIKAD! Pravac novo finale! (FOTO) (VIDEO)

Po prvi put u karijeri Novak vodi protiv Švajcarca u međusobnim duelima

Novak Đoković se plasirao u finale Australijan opena! Razbio je Rodžera Federera sa 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3) u polufinalu pa će se šesti put u karijeri boriti za pehar na prvom Gren slem turniru u kome čeka pobednika duela Endi Mari - Miloš Raonić.

>>> Novak pobedio fiziku: Pogledajte ovaj poen! (VIDEO)

Auuu kakav tenis je odigrao Novak Đoković protiv Rodžera Federera u prva dva seta! Dugo će se prepričavati ovakva igra Srbina. Publika u Rod Lejver areni je zanemela od šoka, kao i ljubitelji tenisa širom sveta.

Očekivao se sudar titana, a dobili smo igru mačke i miša! Najbolji teniser sveta je ponizio najtrofejnijeg Gren slem šampiona i u prva dva seta mu je održao lekciju tenisa. U oba seta je Federeru po dva puta oduzeo servis, dok je svoje uglavnom dobijao bez izgubljenog poena, pa je za manje od sat vremena došao do 2:0 u setovima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Đoković je surovao počeo meč i već posle 22 minuta ga rešio u svoju korist sa 6:1. Napravio dva brejka u tom delu igre.

Jedan već u prvom servis gemu Federera, da bi mu do kraja seta još jednom oduzeo gem, dok je svoje rutinski dobijao, uglavnom bez izgubljenog poena i do kraja ga rutinski rešio u svoju korist.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kakav tenis je igrao Đoković dovoljno pokazuje ponašanje publike koja je utihnula od šoka. Bila je to igra mačke i miša. Đoković je ''crtao'' po terenu, šetao Federera levo-desno, koji se od muke hvatao za glavu od neverice.

I drugi set je počeo identično. Federer je uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis, iako se i tada suočavao sa brejk loptom. Ipak, odmah je usledila serija Đokovića od pet vezanih gemova.

Mogao je Đoković da veže i šesti i tako ponovo ostavi Federera na jednom osvojenom gemu. Suočavao se Švajcarac sa dve set lopte, ali je uspeo da prevaziđe tešku situaciju. Međutim, Novak je servirao u narednom i bez izgubljenog poena je došao do drugog seta, koji je trajao 32 minuta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U trećem setu je viđena najveća borba. Federer je podigao nivo igre. Nije imao šta da izgubi i igrao je na sve ili ništa, i to mu se isplatilo - Dobio je treći set sa 6:3.

Uspeo je da spasi prvu brejk loptu Đokovića u ranom delu trećeg seta, da bi potom, i došao do brejka u šestom gemu.

Bio je to najduži gem, trajao je duže od 10 minuta. Igrači su se smenjivali u prednosti, Federer je imao nekoliko brejk lopti, Đoković takođe gem lopte, ali je Švajcarac na kraju uspeo da oduzme servis Novaku i unese neizvesnost u meč.

Uspeo je i da sačuva brejk do kraja seta i tako uvede meč u četvrti set. Novak nije loše, koliko je Federer podigao nivo igre u tim trenucima.

Poslednji set je počeo u svojevrsnom zatišju. I Novak i Rodžer su svoje gemove osvajali do 4;3 za Đokovića. Tada je Novak došao do neverovatne šanse. Imao je 30:0, zatim na 30:15 fantastičnu šansu, ali je propustio zicer. Ipak, ubrzo je došao do brejk šanse uz malu pomoć mreže. I iskoristio je Đoković posle sjajnog riterna!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U sledećem gemu je rutinski odservirao i iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u finale, gde juri rekordnu šestu Gren slem titulu u Melburnu, po čemu bi se izjednačio sa legendarnim Rojem Emersonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    28. januar 2016 | 09:46

    Српска доброта, човечност и срце да победи швајцарску ароганцију.

  • Pera pesak

    28. januar 2016 | 12:04

    Federer je igrao onoliko koliko mu je to Đoković dozvoljavao

  • Risto

    28. januar 2016 | 12:08

    Мајстор свака ти ЧАСТ КАПА ДОЛЕ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA