Đoković donirao novac za decu iz Melburna i izmamio im osmehe!

Rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov, i da postanu pobednici na bilo kom terenu, istakao je najbolji teniser sveta

  • 33

Nebitno je gde se nalazi, najbolji teniser sveta Novak Đoković ne odstupa od humanitarnog rada kom je posvećen.

Dan posle osvajanja šeste titule na Australijan openu, Đoković je obišao humanitarnu organizaciju "Melbourne City Mission", koja pomaže nekim od najugroženijih grupa dece iz Melburna.

Novak je mališanima posvetio malo vremena i igrao se sa njima.

Na kraju je donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara kao podršku njihovom radu, konkretno za program "Early Years Supported Playgroup" kako bi se pomoglo deci u predgrađima Braybrook i Doreen.

>>> NAJSLAĐA SLIKA IZ MELBURNA: Kako je Novak upoznao - Novaka?! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Promo Foto: Promo

- Podrška u najranijem periodu koju sam imao, imala je ključnu važnost u mom životu, a sve ono što sam tada učio, slušao, čitao oblikovalo me je kao ličnost. Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina dece ne pohađa nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem celom društvu. Takvih zemalja je puno i to moramo da promenimo svi zajedno -  rekao je Đoković.

Đoković je rekao da je fokus organizacije "Melbourne City Mission", koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima Novak Đoković Fondacije koja na tom cilju istrajno radi pune četiri godine. Za to vreme je otvoreno sedam objekata u kojem deca pohadjaju predškolski program, obučeno više od 600 nastavnika i pokrenut niz projekata sa ciljem da deca u ranom periodu dobiju adekvatno znanje.

>>> Đoković otkrio zašto uvek ljubi teren posle osvajanja Australijan opena!

Foto: Promo Foto: Promo

- Rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov, i da postanu pobednici na bilo kom terenu. "Melbourne City Mission" organizacija je lider u obezbeđivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje, i mi smo srećni što možemo da doprinesemo njihovom radu na tom planu - rekao je Đoković.

Privremeni izvršni direktor "Melbourne City Mission" organizacije, Liz Bišop, pozdravila je ovu donaciju, istakavši da će ona direktno pomoći predškolskoj deci iz ugroženih grupa, kao i njihovim porodicama, u Doreen i Braybrook pregrađima Melburna. Omogućiće im bezbedno, sigurno i prijatno okruženje za rano obrazovanje.

- Uzdamo se u velikodušnost organizacija kao što je Novak Đoković Fondacija, kako bismo porodicama pružili podršku kroz ovakve programe. Zahvaljujemo se Fondaciji na pomoći i globalnoj posvećenosti poboljšanju uslova ranog obrazovanja" - rekla je Bišopova.

Đokoviću narednih dana sledi odmor, a nakon toga pripreme za Dejvis Kup početkom marta u Beogradu.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    1. februar 2016 | 11:21

    On je juce osvojio AO, a vec danas je obisao decu, donirao novac, uveselio ih ... Sta reci ... stvarno nemam reci i ne mogu opisati koliko mu se divim !

  • Aca

    1. februar 2016 | 09:46

    C A R

  • Flanker

    1. februar 2016 | 10:48

    Kakav KRALJ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA