EP: Srbija - Poljska 22:18 (kraj)

"Orlovi" stigli do prva dva boda na šampionatu Evrope, u utorak meč sa Dancima...

  • 0

Pred više od 6.000 navijača u Pioniru, Srbija je protiv Poljske slavila na premijeri Evropskog rukometnog prvenstva. Granitnom odbranom pred svega izabranici Veselina Vukovića ostvarili su željenom, da pobedom započnu prvu fazu prvenstva, što im omogućuje daleko lakši posao u nastavku takmičenja.

Srbija počinje pred svojim navijačima sedmo učešće na desetom Evropskom prvenstvu.

Prvu i poslednju medalju Srbija na EP, tadašnja Jugoslavija osvojila je 1995. u Španiji (bronza).

Bogdan Venta selektor Poljske najavio je da će Srbija imati veliku pomoć sudija tokom preliminarne faze.

Prvi napad je imala Srbija, izgubljena lopta, ali Darko Stanić je fenomenalno zaustavio kontru Poljaka.

Gol Nikčevića iz kontre, pa levica Marka Vujina. Poljaci smanjuju prednost posle trei vezane intervencije Darka Stanića - 2:1

8. minut - 5:2, Srbija je raspoloženija u napadu, Poljaci se susreću sa čvrstom odbranom Srbije. Orlovi igraju onako kako nisu nekoliko godina unazad.

Poslednju put na podijumu nacionani tim je bio na SP u Francuskoj 2001. kada je osvojena bronza

10. minut - Posle gola Rajka Prodanovića za 6:2, Bogdan Venta primoran da zatraži tajmaut.

13. minut - Igramo sa igračem manje, pošto je Momir Ilić nepropisno sprečio kontru Poljaka - 6:3.

16. minut - Čutura menja Vukčevića na mestu srednjeg beka, SPoljaci preko Jureckog koriste prednost igrača više - 7:4.

19. minut - Prebrz je Ivan Nikčević za odbranu Poljaka kada je kontranapad Srbije u pitanju - 8:5

23. minut - Momir Ilić sa sedmerca donosi četiri golova razlike, posle prekrašaja nad Ivanom Nikčevićem.

25. minut - Ponovo je Stanić bio na visini zadatka, a posle statičnog napada Nenad Vučković bombom sa deset metara donosi najveću prednost "orlovima" - 10:5.

28. minut - Mnogo negodovanja sa tribina i klupe Srbije izazvalo je isključenje Nenada Vučkovića. U prvom napadu sa igračem više Poljaci preko Lijevskog pogađaju, iako je malo falilo da Nikčević dobije novu loptu u kontranapadu.

30. minut - Srbija preko Marka Vujina postiže gol sa igračem manje, a dva minuta isključenja zaslužio je Lijevski zbog udaranja desnog beka Srbije, koji je zbog lakšeg udarca morao da se preseli na klupu.

30. minut - Oba tima su imala po jedan napad, ali bez uspešnosti. Kako trenutno stvari stoje, odbrana će "orlovima" doneti pobedu na startu šampionata Evrope.

Orlovi tradicionalno dobro otvaraju kontinentalne šampionate. Skor: 4-1-1

Na prethodnom velikom takmičenju, SP u Švedskoj Poljska je bila osma, Srbija 15.

34. minut - Najpre Prodanović sa krila, a zatim i Ilić sa penala donose Srbiji najveću prednost u dosadašnjem delu meča. "Orlovi" nastavljaju tamo gde su stali, Stanić je nesavladiv.

38. minut - Srbi su stegli još jače o odbrani, a i kada se ona probije tu je Darko Stanić, trenutno sa deset odbrana. U napadu ide lagano, pogodio je i Vujin.

42. minut - Veliko čudo bi trebalo da se desi pa da Srbija ne zabeleži pobedu. Tek sada Stanić prima deseti gol na meču. Nikčević je prethodno sa krila potvrdio da je ovo njegovo veče - 17:10.

46. minut - Proradio je i Karol Bilecki. Sa dva vezana gola desni bek Poljske poznat po tome što ne vidi na jedno oko pokušava da podigne kolege, ali bezuspešno. Vujin uzvraća na drugoj strani, Srbija održava prednost.

Poslednja dva međusobna duela dobila je Poljska – 35:23 i 27:26.

Srbija je izgubila poslednje četiri zvanične utakmice, Poljska tri

50. minut - Šešum lagano pogađa za osam razlike, Darko Stanić ponovo dobija ovacije preko šest hiljada ljudi u "Pioniru". Čoveke je neverovatan večeras.

53. minut - Uvidevši da je sve gotovo selektor Vuković pruža priliku na golu i Draganu Marjancu

Selektor Srbije Veselin Vuković je kao reprezentativac Srbije 1984. godine osvojio zlato na Olimpiskim igrama u Los Anđelesu

57. minut - Svima je sve jasno. Srbija će posle prvog kola imati dva boda na svom kontu, mada je nervoza prisutna kod Veselina Vukovića zbog nonšalantnog odnosa igrača u finišu utakmice.

60. minut - Opuštanje "orlova" je koštalo Srbiju ubedljivije pobede. Ipak, pišu se bodovi, partija koja najavljuje dobar rukomet Srbije tokom Evropskog šampionata.

Poljska: Jaška, Lijevski, Kučinski, Tkačik, Bilecki, Visnijevski, Vihari,9B. Jurecki, M. Jurecki, Višomirski, Tlučinski, Jurkijevič, Sipržak, Kviatkovski, Zaremba, Orzehovski

Srbija: Marjanac, Šešum, Vujin, Nikčević, Manojlović, Toskić, Stanić, Ilić, Marković, Prodanović, Stojković, Kostadinović, Beljanski, Vučković, Čutura, Stanković.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA