AKSENTIJEVIĆ VS RIKARDINJO: Srpski golman ga je već dva puta zaustavio!

Nije Rikardinjo igrač-tim, ne može sam da pobedi Srbiju. Nije nam dao gol na dva poslednja meča, širi optimizam golman Srbije

  • 2
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako protiv Rikardinja? Glavno pitanje pred duel Srbije i Portugalije, za prvo mesto grupe A na Evropskom prvenstvu je imamo li rešenje za najboljeg futsalera sveta, igrača Portugalije.

Odgovor se nekako sam nametnuo, s obzirom da se golman Srbije Miodrag Aksentijević ponudio da da odgovor, rekavši da već je izlazio kao pobednik protiv neverovatno neugodnog Rikardinja.

>>> PETOM KROZ NOGE GOLMANU: Rikardinjo pokazao svoju magiju u Areni! (VIDEO)

- Nemoguće je da golman spremi taktiku za Rikardinja jer je nepredvidiv. Ne samo za golmane, već i igrače. Čovek je od poteza i imam poštovanje prema njemu, ali ne bih rekao da sam može da dobije Srbiju. Igrali smo poslednja dva puta protiv njih u Hrvatskoj i Zrenjaninu i nije nam dao gol. Verujem da će tako ostati i sada - rekao je Miodrag Aksentijević u hotelu Kraun plaza.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Aksentijević poručuje da su ambicije veće od četvrtfinala, koje je ranije obezbeđeno i da je trijumf neophodan kako bi se izbegla Španija.

- Nismo rasterećeni. Ukoliko loše prođemo sa Portugalijom, idemo na Špance i biće još teže. Realnost je jedna, tada nam se put sužava i šanse za medalje su mnogo manje. Ovo je prekretnica i od ove utakmice zavisi polufinale - jasan je golman Srbije.

Sjajni čuvar mreže ističe da ne želi da preti Porugaliji, za koju je rekao da je velesila u futsalu.

- Nadam se da ćemo srcem, timskim duhom i publikom nadoknaditi njihovu tehniku i fizičku spremu kako bismo napravili prvo iznenađenje na prvenstvu, koje bi bilo u svetskim okvirima. Evropsko prvenstvo je u Srbiji i to je najbolje mesto za to.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

SVE TEŽE GUBIMO OD PORTUGALACA

Portugalci su čak tri puta bili nepremostiva prepreka za Srbiju, ali Aksentijević veruje da je došlo vreme da se stvati promene.

- U današnjem trenutku razlika je najmanja u odnosu na sve susrete.

- Od Portugalije smo 2010. godine izgubili četiri razlike, a potom smo dva puta poraženi sa 2:1. Sviđa mi se što nam ne odgovara nerešeno jer izlazimo da igramo, borićemo se i samo tako možemo da napravimo rezultat - rekao je on i analazirao Portugalce.

- Osim Rikardinja, ostale igrače ne bih stavio ispred naših. Iskusni su, igraju u velikim klubovima, ali individualno nisu bolji - zaključio je Aksentijević.

Utakmica grupe A Evropskog prvenstva između Srbije i Portugalije igra se sutra od 21 čas uz tekstualni prenos na Telegraf sportu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    5. februar 2016 | 17:52

    Domaci teren, je domaci teren, plis Aksentijevic na golu!

  • D. V.

    5. februar 2016 | 18:31

    Ajmo Miki do pobede, ti si ponos Prokuplja i Srbije, neverovatno dobar momak i pravi lider na terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA