Jokić dominirao u preokretu Denvera, Amerika priča o njegove dve vezane odlučujuće trojke! (VIDEO)

Srbi imali zapažene role jer je i Boban Marjanović imao 7+7 u istorijskoj utakmici u Dalasu

  • 8

Imali smo 2/2 u noći između petka i subote u NBA. Boban Marjanović i Nikola Jokić imali su zapažene role u pobedama svojih timova, od kojih su neke bile istorijske.

Denver je u poslednjoj četvrtini napravio veliki preokret i uspeo da pobedi Čikago koji bez Gasola i Noe (povrede), tokom drugog perioda posle kontakta Lovernja i Batlera ostaje bez još jednog važnog igrača.

Elem, Jokić sa dabl-dabl učinkom, 14 pena i 12 skokova potvrđuje dobre igre, ali i poziv na all star meč. Posebno je važnost srpskog centra za Denver došla do izražaja u poslednjoj deonici kada je nadoknađeno minus 16.

Američki mediji posebno naglašavaju trenutak kada Jokić vezuje dve trojke u trenucima dok se lomio rezultat, a Denver pokušavao da napravi veliki preokret.

I zaista, Jokić je u presudnim trenucima završnog dela sve radio. Pogađao, asistirao i hvatao sve lopte u reketu posle promašaja protivnika. Zato ne čude hvalospevi Keneta Farida na račun Nikole.

- On će biti fenomenalan. Jedva čekam da zaigra na Ol staru, da pričamo još više o njemu - poručio je Jokićev saigrač, inače član američke reprezentacije.

Zbog svega ovoga ne propustite najbolje poteze Jokića tokom rušenja Čikaga.

Boban Marjanović posle nekoliko dana odmora i sa 7 poena i 7 skokova bio je deo istorijske utakmice u Dalasu, s obzirom da su Sparsi rekordnom koš razlikom završili poluvreme protiv Dalasa (62:26), što je najlošiji statistički podatak Mevsa u istoriji franšize.

Teksaški derbi to nije bio, SA je posle dva perioda imao ogromnih plus 36, pa se pobeda nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

REZULTATI

Atlanta - Indijana 102:96

Šarlot - Majami 95:98

Orlando - Los Anđeles Klipers 93:107

Vašington - Filadelfija 106:94

Bruklin - Sakramento 128:119

Klivlend - Boston 103:104

Njujork Niks - Memfis 85:91

Denver - Čikago 115:110

Juta - Milvoki 84:81

Dalas - San Antonio 90:116

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA