Srbija gubi 2:0 od Španije: I Jelena nemoćna

Jorovićeva i Jankovićeva lako izgubile mečeve u dva seta.

  • 5

Ženska teniska reprezentacija Španije povela je protiv Srbije sa 2:0 u Kraljevu u duelu prvog kola Svetske B grupe FED kupa.

Garbinje Muguruza donela je prvi poen svojoj selekciji, nakon što je bila bolja od mlade Ivane Jorović sa 6:3, 6:1, da bi u narednom meču Karla Suares Navaro pobedila Jelenu Janković - 6:4, 6:2.

Za ukupnu pobedu u meču, Srbiji su potrebne sve tri pobede do kraja, što je u domenu teorije.

>>> Teniserke u Žiči provele pauzu između dva treninga (FOTO)

JOROVIĆ - MUGURUZA

Peta teniserka sveta opravdala je ulogu velikog favorita protiv Jorovićeve i trijumfovala posle 75 minuta igre. Srpkinja je samo u prvom setu, kada je sa 4:0 prišla na 4:3 i namučila rivalku u osmom gemu, pružila jači otpor Špankinji, koja je lako rešila preostali deo meča.

JANKOVIĆ - SUAREZ NAVARO

- Prvi set je bio ključan, pogotovo 10. gem. Šta je tu je, nisam bila na nivou. Trudila sam se, ali kako je meč odmicao bila sam lošija. Dozvolila sam protivnici da igra svoju igru - rekla je Jankovićeva posle meča.

Jankovićeva je dodala da će biti veoma teško nadoknaditi prednost selekcije Španije.

- Sutra je novi dan, ali biće jako teško da pobedimo tri meča. Daćemo sve od sebe. Razočarana sam, moj meč je bio ključan, ali nisam bila na zadatku - zaključila je Janković.

NEDELJA DAN ODLUKE

U nedelju od 13 sati Jelene Janković se sastaje sa Muguruzom, a nakon njih dve na teren će izaći Bojana Jovanovski i Karla Suarez Navaro.

Duel Srbije i Španije zatvoriće meč dublova. Za reprezentaciju Srbije će igrati Ivana Jorović i Nina Stojanović, dok će za gošće nastupiti Lara Aruabarena i Ludres Domingez Lino.

(Telegraf.rs/Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    6. februar 2016 | 14:58

    Ana stidi se

  • Sanja

    6. februar 2016 | 14:57

    Ivana obecava mislim da je pred njom lepa buducnosr

  • Anja

    6. februar 2016 | 17:46

    Sta je sad smetalo '' lepotici ''? Duze se sminkala nego sto se zadržala ma terenu. Sad moze u kafanu da igra uz Mitra Mirica, to joj bolje ide od tenisa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA