Lester gazi ka tituli: Hut i Mahrez uništili Siti!

Martin Demikelis krivac za sva tri gola gostiju

  • 2

Kakva moć, kakva demonstracija sile!

Posle gostovanja Lestera Mančester sitiju, više ne postoji osoba koja ne veruje da senzacionalne "lisice" ne mogu doći do titule, jer to je sada, posle trijumfa tima Klaudija Ranijerija na "Etihadu" 3:1 - realnost!

Gotovo da smo slobodni reći da je to sada najizvesniji scenario!

>>> Za slučaj da ste propustili gol Vardija: Evropa bruji o ovoj bombi (VIDEO)

Do kraja sezone i dalje je ostalo još mnogo da se igra, 13 kola, ali Lester je toliko dobar da se ni ne nazire tim koji bi mogao da mu stane na put. Prvi naredni rival je Arsenal, opet u gostima, i ako i u tom meču "lisice" ostanu neporažene, put ka najvećem uspehu u istoriji kluba biće im skoro otvoren.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pored Arsenala, lider na tabeli do kraja sezone ima još dva teška gostovanja, Mančester junajtedu i Čelsiju u poslednjem kolu.

Lester je deklasirao "istrošene" igrače domaćeg tima, razbio ih u svakom segmentu igre i naneo im jedan od najtežih poraza poslednjih godina pred njegovim navijačima.

Dva gola za goste postigao je snažni Robert Hut, a jedan, za 2:0, maestralni Rijad Mahrez, uz Džejmija Vardija, udarna pesnica najproduktivnijeg tandema u Engleskoj.

Ali, za pobedu Lestera velike "zasluge" idu na račun vremešnog Argentinca Maretina Demikelisa, Pelegrinijevog čoveka od poverenja - krivca za sva tri gola!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kod oba centaršuta gubio je duele sa Hutom, ovaj drugi doduše je bio sporan jer se Nemac okačio na Argentinca pri skoku, a u duelu sa Mahrezom ispao je kao najgori početnik posle driblinga Alžirca udesno. Mahrezu je ostalo samo da obavi lakši deo posla, da pošalje loptu iza leđa Harta za potpuni delirijum gostujućih navijača na "Etihadu".

Pobeda Lestera čista je kao suza, mada je možda sve moglo da bude drugačije da je sudija, pri rezultatu 0:1, umesto slobodnog udarca, pokazao na penal posle prekršaja nad Zabaletom na samoj ivici kaznenog prostora, bukvalno na kreču. Međutim, domaći tim je dobio samo priliku za centaršut.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rano vođstvo Lestera u režiji Huta takođe je bio momenat koji je odredio dalji tok meča. Siti je posle toga krenuo u juriš, što je ostavilo više prostora brzonogim igračima Lestera za kontre, a jednu od takvih na već opisan način završio je Mahrez, i tako rešio dileme oko pobednika.

Počasni gol za Mančester siti postigao je Aguero tri minuta pre kraja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Premijer liga, 24. kolo

Subota

Mančester siti - Lester 1:3

(Aguero 87 - Hut 3, 60, Mahrez 48)

Svonsi - Kristal Palas

Stouk - Everton

Aston Vila - Norič

Liverpul - Sanderlend

Totenhem - Votford

Njukasl - VBA

Sautempton - Vest Hem

Nedelja

Bornmut - Arsenal

Čelsi - Mančester junajted

TABELA: Lester 53, Mančester siti 47, Totenhem 45 (-1), Arsenal 45 (-1), Mančester junajted 40 (-1)...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA