Zvezda trojkama razbila Igokeu 20 razlike!

Marko Simonović i Kvinsi Miler bili su najzaslužniji za trijumf crveno-belih u Laktašima

  • 3

Crvena zvezda je savladala Igokeu u Laktašima sa 74:54 u 21. kolu ABA lige, čime je za kratko vreme preuzela 2. mesto na tabeli, pošto Cedevita tek treba da odigra svoj meč protiv Olimpije.

Najzaslužniji za trijumf crveno-belih bio je Marko Simonović sa 17 poena, od toga je pogodio pet trojki iz osam pokušaja. 14 poena dodao je Kvinsi Miler, a dvocifren je bio još Branko Lazić, koji je dodao 10 poena.

Kod domaćina su se istakli Buker i Šibalić sa po 11 poena, a 10 je postigao Gipson.

Zvezda je pogodila čak 13 trojki na ovom meču uz procenat od 45%, i to je bio ključ trijumfa u Laktašima. Šutem za tri poena crveno-beli su u nekoliko navrata zaustavili nalet Igokee kada je spuštala razliku mini serijama.

Posle nešto lošijeg šuterskog početka obe ekipe, gde je nakon pet minuta igre bilo svega 3:3, crveno-beli su namestili nišanske sprave i do kraja prve deonice već su stvorili dvocifrenu razliku. Prva četvrtina završena je rezultatom 19:7 za Zvezdu, a najzaslužniji za to bio je šut za tri poena, pošto su po dve trojke postigli Nemanja Dangubić i Marko Simonović, a jednu Tarens Kinsi.

U drugoj četvrtini je Igokea uspela da se raspuca i sa nekoliko trojki Katnića, Bukera i Gipsona uspela je da dođe i do samo dva poena razlike. Crveno-beli su preko Lazića, koji je postigao dve trojke, uspeli da održe razliku na +5, Simonović je dodao još pet poena, a posle ofanzivnog skoka uz faul je poentirao Cirbes, pa je Zvezda uspela da se odupre naletu domaćina i na polvreme je otišla sa vođstvom 35:30.

Crveno-beli su furiozno počeli treću deonicu i tada su stvorili, činilo se nedostižnu razliku, koja je u jednom momentu iznosila čak +21. Ipak, Igokea se nije predavala, pa je na isteku treće četvrtine i početkom poslednje deonice vezala čak 13 poena i razlika je u jednom trenutku smanjena na čak 9 poena razlike.

Ipak, tada je Zvezda trojkama Simonovića i Kvinsija Milera brzo vratila +20, a tu razliku sačuvala je do kraja i došla do trijumfa.

Igokea je ove sezone dva puta pobedila Partizan, a jednom Crvenu zvezdu u prvom delu sezone, pa će im ovo biti prvi poraz od večitih rivala ove sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA