Golman Srbije NAMERNO krenuo na sudiju: Morao sam zbog publike

Miodrag Aksentijević poručio je da možda "još nije kraj čudima" koje pravi futsal reprezentacija Srbije

  • 8

Golman futsal reprezentacije Srbije Miodrag Aksentijević bio je raspoložen za priču nakon meča sa Ukrajinom - a kako ne bi kad je sa svojom ekipom pobedom od 2:1 napravio istorijski rezultat na velikim takmičenjima.

Njegov saigrač Miloš Simić je pobedu doneo na 0.03 sekunde do kraja meča.

- To je futsal, to je čar ove igre. Dva puta mi se desilo da primim gol u poslednjoj stotinki, tada sam se pitao zašto mi je Bog tada oduzimao pobedu, ali vratilo se na najbolji način. Hvala mu, nagradio nas za svu borbu. Utakmice su iscrpljujuće, jedva stojimo - nije krio golman, i nastavio s analizom:

- Videli ste da smo i danas bili u podređenom području, ali mi smo dali sve, ovo je bilo naših 150 odsto. San nam se već ostvario, ovo je java, i sad ćemo videti šta će biti na javi. Verovatno će cilj biti medalja, ali nemojte da pričate da nismo uspeli ako ne bude. Mi smo već uspeli  - rekao je član ruskog Tjumena.

Aksentijević je istakao da je publika u Areni može da bude još bolja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ovaj narod se pokazao kao odlična publika. I to može još bolje. Radujemo se svi kad damo gol, ali nam najviše trebaju kad je teško, da nas ponesu.

U drugom poluvremenu je nakon nekoliko čudnih sudijskih odluka naš golman krenuo u raspravu sa sudijom.

- Napetost je bila ogromna, velika tenzija, rezultat je bio takav... ne verujem da je sudija imao loše mišljenje ili da je pomagao Ukrajini, i njima je teško da donesu pravu odluku od toliko navijača, treba im koncentracija. To je bio jedan mali gest da bi se publika malo podigla, znao sam da ću dobiti žuti karton, ali pošto je prvi moći ću da igram do kraja. Namerno sam to uradio, jer takav pritisak na sudiju može da prevagne na našu stranu kad je recimo u situaciji pola-pola i da onda odemo u kontru.

Šta dalje?

- Dalje ne znamo kako ćemo, u ovakvoj situaciji još nismo bili. Možda nije kraj čudima još.

(Telegraf.rs/D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    8. februar 2016 | 22:13

    Da naš golman je napravio preokret, prvo odbrana a, potom dodatno ubrizgavanjem adrenalina celom timu, bravo, svaka čast pravo SRPSKO SPORTSKO SRCE!

  • Bandur

    8. februar 2016 | 22:54

    Sada samo hrabro do finala

  • Jatmi

    9. februar 2016 | 00:40

    BRAVOO KRALJEVI, OSVAJAAAAAAMOOOOO !!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA