Šta Duleta Vujoševića najviše nervira u Francuskoj?

Trener crno-belih zbog jezičke barijere ne može direktno da komunicira sa igračima i trenerima, i to mu jako smeta

  • 6

Duško Vujošević je od dolaska u Limož napravio revoluciju u klubu i za kratko vreme postao je miljenik navijača, kao što je to bio slučaj dok je bio trener Partizana, gde je prava ikona kluba.

Trofejni trener izazvao je veliku pažnju novinara u Francuskoj, pa je sada gostovao u jednoj radio emisiji.

>>> Vujoševićev novi miljenik: Ko je mali Poljak kojeg Dule driluje do poslednje kapi znoja?

Vujošević je u emisiju došao sa svojim vernim prevodiocem Ognjenom Rebićem, a urednik i voditelj emisije, Enrike Viera Kampos, je slušaocima pustio snimak sa Vujoševićevog ispraćaja iz Beograda, koji su mu priredili navijači Partizana.

- Imam problem sa rastancima i kada treba sam da putujem. Ti ljudi su došli jer vrednuju u moj rad. Možda sam uradio nešto dobro dok sam bio u Srbiji - opisao je Vujošević tu situaciju, a zatim se osvrnuo na svoje metode rada, koje primenjuje i u Limožu.

>>> Limož prodaje majice sa grbom Partizana (FOTO)

Printskrin: Twitter/@chernykh Printskrin: Twitter/@chernykh

- Svako mora da radi svoj posao. Trener mora da bude lider, a igrači da igraju. Važno je da stvorimo pozitivnu atmosferu. Ne znam da li mogu da kažem za sebe da sam prestrog. Prvo, zahtevam od sebe mnogo, a potom i od igrača. Trudim se da budem što je moguće više fer i da zaradim poštovanje igrača kroz moj rad, a ne zbog toga što sam strog - istakao je trofejni stručnjak.

Dobio je i pitanje da li Limož može do šampionske titule u Francuskoj ove sezone, na šta je dao oprezan odgovor.

- Kada sam preuzeo Limož, bio je na 11. poziciji na tabeli. Mislim da ova ekipa nije pravljena da bude šampion Francuske, ali nikada se ne zna. Potrebno je vreme ovom timu, ima dosta oscilacija - istakao je trofejni stručnjak.

Mnogo se pričalo o tome kako jezik predstavlja veliku prepreku u njegovom radu, ali i činjenica da nema dozvolu za rad, pa može da sedi na klupi ali ne i da ustaje i deli savete.

- Moram da poštujem pravila oko dozvole, ali mislim da će se to ubrzo rešiti. Nervira me što ne mogu da pričam direktno sa igračima i sudijama, pošto se tokom mečeva dosta menja strategija - zaključio je bivši trener Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA