Zvezda izgubila u Pireju od slavljeničkog Olimpijakosa (VIDEO)

Duel bratskih "crveno-belih" pripao domaćinu 2:1, grčki prvak poveo preko Brazilca Dijoga i Argentinca Ibagaze, utešni gol Ožegovića

  • 0

Olimpijakos – Crvena zvezda 2:1

(Dijogo 20, Ibagaza 28 – Ožegović 76)

Stadion: Karaiskakis. Gledalaca: 25.000.

Olimpijakos: Deskalakis (od 30. Međeri, od 62. Kerol), Manijatis (od 46. Makun), Melberg (od 46. Papacoglu), A. Papadopulos (od 46. Poturidis), Modesto (od 46. Torosidis), Orbaiz (od 46. Fejsa), Ibagaza (od 46. Fuster), Miralas, Kazim-Ričards (od 46. Abdun), Monhe (od 46. Holebas) Dijogo. Trener: Valverde.

Crvena zvezda: Bajković (od 46. Vesić), Vešović, Tošić (od 82. Maksimović), Mihajlović (od 63. Krneta), Petković (od 82. Mladenović), Milivojević (od 82. Mijailović), Mirić (od 63. Stojković), Kadu, Perović (od 63. Asamoa), Pašeko (od 57. Đuričković), Milunović (od 57. Ožegović). Trener: Prosinečki.

Nedelju dana uoči finala Kupa sa čačanskim Borcem u Kruševcu, fudbaleri Crvene zvezde uveličali su proslavu bratskog Olimpijakosa, koji je osvojio 39. titulu prvaka Grčke i 25. trofej u Kupu. Na dobro popunjenom stadionu „crveno-beli“ iz Pireja pobedili su sa 2:1.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Olimpijakos je poveo u 20. minutu. Akcija je tekla po levoj strani. Španac Orbaiz ubacio je u kazneni prostor po zemlji kroz noge Tošiću. Petković je zaspao, a Brazilac Dijogo je utrčao ispred njega i u padu ubacio loptu u gol pored nemoćnog Bajkovića.

Tim iz Pireja udvostručio je prednost u 28. minutu. Krivac za pogodak je bio Petković, koji je, želeći da vrati loptu, bukvalno dao pas Argentincu Ibagazi, koji je lagano rešio „1 na 1“ sa Tošićem i plasirao loptu pored istrčalog Bajkovića.

Utešni pogodak postigo je mladi Ožegović u 76. minutu. Lopta je po zemlji ubačena u šesnaesterac. Prošla je pored mnogo nogu, a na kraju je na drugoj strani došla do usamljenog Zvezdinog fudbalera koji je ni časa ne časeći matirao golmana Olimpijakosa Kerola, nekadašnjeg čuvara mreže Mančester Junajteda, koji je u Pirej stigao zimus iz OFI-ja.

Zvezda je bila gost Olimpijakosa i prošle godine. Bilo je 1:1, a u finišu utakmice izjednačio je Milan Vilotić, odstranjeni fudbaler Crvene zvezde.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA